Musik

[rating value=”5″]

Damen i fråga är Patti Smith som i dagarna gett ut dubbelcd:n ”Land (1975-2002)” med välkända låtar både i studio, demo och liveversioner samt några outgivna låtar. Smith är också poet vilket vi får några smakprov av på skiva två.

På skiva ett som innehåller hennes största hits som t.e.x ”Dancing Barefoot”, ”Rock’n Roll Nigger” och ”Because The Night” så har hon också smugit in sin egen version på Princes ”When Doves Cry” som är helt enorm!

På skiva två är urvalet lite mer blandat, både alternativa versioner, demos och liveupptagningar finns med, och glädjande nog så är det inte bara Rocksångerskan Patti Smith som vi får möta, utan även hennes poetiska sida finns med här. Det var genom poesin hon slog igenom när hon framförde den på legendariska CGBH i New York i mitten på 70-talet.

Trots att Patti Smith aldrig har varit en bra sångerska så har hon en röst som berör och i kombination med tung, ösig, slamrig rockmusik så blir det helt enormt bra! Lyssna bara på den låt som enligt mig är världens vackraste kärlekslåt: ”Because The Night”! Även hennes poesiuppläsningar är riktigt bra och tänkvärda, och tror man att hon är något som tillhör det förgångna ska man lyssna på de låtar som är från ”Gung Ho” som kom för två år sedan, speciellt ”Boy Cried Wolf” som vi här får live och som nog kommer bli en klassiker med tiden.

Det enda jag saknar på skivan är faktiskt hennes största hit ”Horses”. Men trots den bristen så får denna samling tveklöst 5 QX. Även själva designen och det medföljande häftet, med foton och texter från hennes karriär är riktigt snyggt gjort!

http://tracker.tradedoubler.com/pan/TrackerServlet?p=46&a=24720&g=0&url=http://www.cdon.com/main.phtml?prod=135480&nav=2&navroot=1&cat=musi

Källa: Köp Land

Publicerad: 2002-04-14 15:38:22