Adoption

Efter en lång debatt men med en bred majoritet sa moderaterna i Stockholm stad igår lördag ja till en motion av riksdagsledamoten och kungsholmbon Anna Kinberg.
Enigheten var stor när det gällde närståendeadoption medan frågan om de internationella adoptionerna var mer omdebatterad. I Kinbergs motion föreslås en tvåstegsmodell.
– Det här var ett stort steg för stockholmsmoderaterna, som aldrig har diskuterat frågan förut, säger Kinberg. Beslutet innebär att moderaterna i Stockholm inte accepterar att människor utesluts från adoption på grund av sin sexuella läggning, utan menar att alla barn ska ha möjlighet till en trygg familj och att föräldrar av samma kön också kan ge dem det.

– Nästa steg är att ta bort diskrimineringen av homosexuella även vad gäller internationella adoptioner. Det kommer nog snart, med tanke på att vår nyvalda gruppledare i stadshuset, Kristina Axén Olin, uttalat sig positivt i frågan.

Den 5 juni avgörs frågan om samkönade pars möjlighet att prövas för adoption i riksdagen. Kinberg ställer sig bakom förslaget och säger i ett pressmeddelande:
– Då skulle vi äntligen få en rättvis familje- och adoptionslagstiftning.

Publicerad: 2002-04-21 18:11:46