Musik

För er som undrar vad detta handlar om, kan man lite kortfattat nämna att freestyle är ett utryck inom hip-hop som går ut på att man helt improviserat rappar och låter orden komma vartefter man håller på.

Tror man att det bara kommer vara ett gäng rappare som står på en scen rakt upp och ner, så misstar man sig. Arrangörerna har verkligen jobbat på att skapa en show runt hela evenemanget. Själva tävlingsdelen har kombinerats med en show som inspirerats av de som i vanliga fall brukar omge boxningsmatcher.

Boxningsinslaget märks exempelvis på att man använder en boxningsring som scen och att alla de 16 rappare som har kvalificierat sig (genom deltävlingar i Norge, Danmark och Sverige) gör entré till en låt de själva valt. Därefter ska de under överseende av de tre domarna under en minut rappa helt improviserat om ett ämne som publiken valt.

Så känner man för lite semester redan nu och vill vara med om något speciellt, rekommenderas en tur till Köpenhamn. Mer information om evenemanget finns på tävlingssiten, där man också kan läsa om bland annat uttagningar, biljettpriser och domare.

Siten är riktigt snygg gjord och lätt att hitta på. Är man nyfiken på vad som händer på danska rapscenen, finns det också många bra länkar. Så oavsett om du ska åka eller inte, gör ett besök på siten och upptäck en rapscen som man inte hör så mycket om.

http://www.mcsfightnight.com

Källa: MC Fight Night

Publicerad: 2002-05-12 14:00:00