Det utåtriktade numret

MR GAY SWEDEN & MR BALTIC BATTLE 2002.
Jesper, Jonas, Alexander. Kärt barn har haft många namn. Och sedan i lördags heter Mr Gay Sweden Cato. Och för första gången blev det en göteborgare som tog hem Mr Gay Sweden-titeln. Cato Helleren är 20 år och från Göteborg. QX har pratat med en glad segrare som säger sig ta hela spektaklet med en klackspark.
Någon vecka tidigare var det Baltic Battle-party på Docklands där årets Mr Baltic Battle valdes ut. Johan Karlewski 30 år från Stockholm charmade publiken mest av tävlingens fem deltagare och kunde när kvällen var över titulera sig Mr Baltic Battle 2002. Jag är förvånad, säger Johan till QX.
Det är inte vi…

CHRISTER OCH RICKARD GÖR ÅRETS PRIDE-LÅT
Nu är det klart! Årets officiella Pride-låt framförs i år av Christer Björkman och Rickard Engfors. Det är Shirley Basseys gamla örhänge ”This is my life” som har paketerats om till en sprakande glittrig discokula.
Sommarens gayhit, skriver Pär Jonasson som träffat Christer (numera house-mormor) och Rickard (numera sångerska…) som både ska spela in en video till låten och uppträda med den på invigningen av Stockholm Pride den 31 juli. Låten finns i butik redan den 11 juni.

TRANSORNA FRÅN SLOVENIEN
På lördag är det schlagerfinal i Tallinn. Slovenien representeras i år av Sestre. Tre transor utklädda till flygvärdinnor. QX fick en pratstund med sångerskan och frontfiguren Marlena som tror att Sverige vinner.

AMSTERDAM OCH THE BEACHHOUSE
QX har varit ute och rest. Nenne har kollat in flatlivet i gaymetropolen Amsterdam och ville inte åka hem igen. Anders har besökt det lilla svenskägda hotellet The BeachHouse utanför Marbella, Spanien och konstaterade att han varit i paradiset.

FRIDA SNELL
Frida Snell är inte bara känd från TV. Hon har även en ny platta ute. QX har träffat en mystisk skönhet från Norrland.

”NEJ, JAG Ä RINTE BÖG!”
Johan, Mirco, Daniel och Mattias. Fyra killar med bögiga yrken. Men ingen av dem är gay. Vi frågade dem hur det är att jobba med ett yrke där nästan alla killar är homosexuella.

ÖVRIGT
Dessutom lite tips om vem man ska hålla koll på i fotbolls-VM i Japan, Rosa är Spaniens älskling, Anna på Kungsholmen börjar med tjejkvällar, De 5 bästa hotelloungerna i Stockholm, Göteborg firar miniPride den 12 juli i och med partyt Westcoast Gay & Lesbian Night med artister som Alcazar, Charlotte Nilsson och Christer Björkman.
I QX hittar du som vanligt bok-, film- och musikrecensioner, partytips, vimmelbilder och en massa annan livsviktig information!

Publicerad: 2002-05-22 14:59:24