Adoption

Idag går de moderata riksdagsmännen Gunnar Axén, Per Bill, Margareta Cederfelt, Anna Kinberg, Lars Lindblad ut med en debattartikeln i Dagens Nyheter där de meddelar att de ”för barnens skull” kommer rösta för att samkönade par skall få prövas för adoption.

Därmed går de emot majoriteten inom sitt parti och skriver bland annat in motståndarna till regeringens proposition:
”Om man drar det till sin spets så är det alltså fullt möjligt för en dömd massmördare att ansöka om adoption, men inte för Jonas Gardell och Mark Levengood. Tydligare kanske inte adoptionslagens inneboende paradox kan beskrivas.”
– Vi är naturligtvis oerhört glada över detta, säger Fredrik Andersson, med i nätverket Hobim.
Han berättar även att artikeln och riksdagsmännens ställningstagande diskuterats fram i en porcess med andra moderater som bryter mot partilinjen. I ”utbrytargruppen” ingår ungdomsförbundet MUF liksom Fria moderata studentförbundet och moderaternas nya stjärnskott Kristina Axén-Ohlin i Stockholms stad liksom Stadsbyggnadsborgarrådet Mikael Söderlund.
– Trots allt är detta ändå är en minoritet, säger Fredrik vidare, men det är mest en tidsaspekt. Speciellt med partiets nya idéprogram så är alla tecken framöver ljusa.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=23813&previousRenderType=2

Källa: DN Debatt idag

Publicerad: 2002-06-03 15:42:57