Homotest

Homosajterna Sylvester och Sylvia har frågat sina besökare om tillståndet för homosar landet runt.
Resultatet presenteras idag.
Här är listan och motiveringarna enligt Sylvester/Sylvias besökare:

Årets homostad: Umeå
Umeå blir årets homostad i år igen. Liksom förra året har många angett att ingen bryr sig om man håller handen eller kysser varandra. Den allmäna inställningen är mycket bra, tycker de som var med och svarade. Däremot verkar det lite svårt att finna en partner. Umeåborna visar stor öppenhet om sin homosexualitet och det är få som blivit utsatta för hot, hån, mobbing och misshandel.

Årets sämsta homostad: Örnsköldsvik
Örnsköldsvik hamnar på jumboplats i år igen. Det finns inga uteställen att gå till, allmänhetens inställning är dålig, det är svårt att hitta en partner och få homosexuella är öppna om sin sexualitet. I år är det dessutom fler som uppger att de utsatts för trakasserier.

Årets uppstickare: Östersund
Sedan förra årets homotest har det blivit bättre att bo i Östersund. Staden har gått från en svår stad till ganska OK. Den allmänna inställningen har blivit bättre – folk bryr sig inte lika mycket om man visar sin homosexualitet öppet. Östersundsborna är mer öppna i år om sin homosexualitet och trakasserierna har minskat. Way to go Östersund!

Årets ras: Jönköping
Vad har hänt i Jönköping som var en OK stad att vara homosexuell i förra året och i år en ganska svår stad att bo i? I år anger fler att det inte går att vara homosexuell öppet i Jönköping. Den allmänna inställningen till hur det är att vara homosexuell i Jönköping har blivit sämre. Trakasserierna mot homosexuella har ökat, vilket kanske förklarar varför fler valt att inte tala öppet om att man är homosexuell. Det har dessutom blivit svårare att hitta en partner i Jönköping. Sylvia och Sylvester höjer ett varningens finger till Jönköping!

Årets bögstad: Lund
Lund har klättrat i listan som bögstad och placerar sig som god tvåa efter Umeå i rankingen som årets homostad.

Årets flatstad: Lund
Även flatorna gillar Lund som ger staden höga betyg när det gäller stadens allmänna inställning till homosexuella.

Bästa raggstad: Stockholm
Inte helt oväntat är Stockholm årets bästa stad att ragga i. Både storstadsatmosfären och det stora antalet uteställen är främsta orsaken.

Sämsta raggstad: Visby
Visby verkar vara de heterosexuellas stad att ragga i, för de homosexuella uppger att det är helt dött för den som vill hitta en partner i Visbys uteliv.

Årets garderobstad: Jönköping
I Jönköping är de färre som kommit ut om sin homosexualitet. Jönköping är årets garderobstad.

Partitoppen
Dessa partier tillvaratar de homosexuellas rättigheter bäst enligt de som svarade:

1. Vänsterpartiet
2. Socialdemokraterna
3. Folkpartiet
4. Moderaterna
5. Miljöpartiet
6. Centerpartiet
7. Kristdemokraterna

Ovanstående fråga svarar på vilket parti de svaranden anser tillvaratar de homosexuellas rättigheter bäst. Sylvester och Sylvia har dessutom under maj genomfört en valenkät bland medlemmar om vilket parti man skulle ha röstat på om det var val idag. Då svarar medlemmarna (totalt 2181 st) så här: (Sylvester/Sylvias resultat enskilt inom parantes)

Vänsterpartiet 36% (25/47)
Socialdemokraterna 18% (22/14)
Moderaterna 14% (19/8)
Folkpartiet 10% (15/5)
Miljöpartiet 10% (8/11)
Centerpartiet 3% (3/3)
Kristdemokraterna 0,8% (0,8/0,8)

http://www.sylvester.se

Källa: Läs hela testet stad för stad

Publicerad: 2002-06-12 13:06:15