CD

[rating value=”4″]

Landiers, som tidigare har jobbat med lite av varje inom musik, har ända sedan han köpte De La Souls debutskiva varit fascinerad av att man kan göra vad som helst på skiva, och efter att ha införskaffat sig en dator 1998 så blev han Rubin Steiner och satte igång på allvar med att utveckla sin fascination för rap och house mixat med jazz, vilket är en av hans huvudinfluenser.

Efter att ha gett ut sin musik bl.a. på hembrända cd-skivor, så började han att producera plattor och skriva låtar åt både rapgrupper och andra inom elektronisk musik. Efter det gav han på Platinumlabeln ut skivan ”Lo-Fi Nu jazz Vol 2” som blev en stor succé i Frankrike. Det ledde till att han satte ihop en grupp för att se hur låtarna fungerade live. Nu i dagarna är han aktuell med sin senaste platta ”Rubin steiner Wunderbar Drei”.

Skivan är inspelad i hans lilla hemmastudio. Att han tycker om att experimentera med musik hörs direkt, för även om grunden i plattan är jazz så gör soundet ständigt utflykter åt alla möjliga håll inom elektronisk musik. Vilket i sin tur gör att skivans sound blir väldigt annorlunda. Jazzen är Steiners största inspirationskälla och det märks inte bara i soundet utan även i att han har döpt två låtar efter jazzmusiker (An Inteerlude For Charles Mingus, Some Strings For John Coltrane).

http://tracker.tradedoubler.com/pan/TrackerServlet?p=46&a=24720&g=0

Källa: Beställ skivan

Publicerad: 2002-06-15 12:00:00