Pride 02

Norges Gay Pride heter Skeive Dager och innehåller förutom fester och debatter en av de bästa filmfestivalerna i Norden – Skeive Filmer.
Medan svenskarna flyr storstäderna och tar sig ut på landet, så samlar sig norska homosar av alla de slag i Oslo och inviger Priden.
Till stor del är festivalveckan, som har sitt crescendo nästa lördag med Homoparaden, en traditionell gayvecka. Debatter, konstutsällning och så fester för kvinnor, björna, läderbögar och ungdomar. Konstutsällningar och så den stora välmatade Skeive Filmer, där danska En Kort En Lang får smygpremiär.
Mest spännande och nyskapande ser onekligen HomoCircus ut. Efter förvisning från Youngstorget till stadsdelen Grünerløkka blir det från onsdag en festplats med underhållning och mingel á la PridePark under Stockholm Pride. Varje kväll hålls dessutom ett specialarrangemang i det gigantiska cirkustältet. Svenska inslag blir tjej-ska-bandet Vagina Grande och HipHop-grabbarna Backroom Matches.
Årets Hedersgäster på Skeive Dager blir Kim Friele (67)och Wenche Lowzow (75), två av Norges mest framstående homokämpar.
QX.se har lagt in alla programpunkterna i vår svenska och engelska guide.

http://www.qx.se/guide

Källa: QX.se/guide

Publicerad: 2002-06-21 17:00:00