Pride Norr

Kärlekslandet har har som vanligt en given plats på festivalen. Och man håller även i år till på Aronsgatan 11 (inne på gården), och det är öppet för alla – oavsett om du är straight, gay, bi, trans eller queer.
Årets publikdragare är Abba-coverbandet Super Trouper från Stockholm. De spelar Abbas låtar på Abbas eget vis. Och du som inte hann se det riktiga Abba uppträda har nu chansen att få uppleva guldkornen i en nostalgisk liveshow med mycket glittrande 70-talskläder.
Dessutom blir det dragshow då Örebro-gruppen Fashion Pack uppträder under samtliga tre dagar.
– Vi har under vårens turné fått väldigt bra respons och fin kritik i tidningarna, berättar Daniel Sköld, en av medlemmarna i Fashion Pack.
– I Askersund var folk som tokiga. Vi hade utsålt på Folkets hus och det fanns allt från barnfamiljer till 70-åringar i publiken.
Förra året var det Richard Herrey och Christer Björkman som fick stå för schlagerunderhållningen på Kärlekslandet. I år är det hemmagruppen Pearls.
– Vi har repat in massor med melodifestival- och schlagerlåtar för Kärlekslandet, berättar Ulf Öhman, en av sjumannagruppens tre sångare. Och jämfört med andra pubband är vi mer glitter och glamour – därmed inte sagt att vi tänker konkurrera med dragshowen på Kärlekslandet…

http://www.rfsl.se/pitea

Källa: RFSL-Piteå

Publicerad: 2002-07-25 18:13:20