LägerLiv

Initiativtagare är Tomas Frankell, yogalärare som introducerade Kundaliniyoga i Sverige, yogalärarna Marie-Louise Landén och Göran Lundh.
– Jag tror att det här behövs, säger Marie-Louise Landén, som själv började med yoga av nyfikenhet och nu hoppas att andra gör likadant.
– För yogan behövs inga förkunskaper, utan såväl nybörjare som mer erfarna “yogisar” kan vara med. Yogatekniken som utövas heter Livsyoga, och är österländsk Kundaliniyoga anpassad till vår västerländska kultur. Den är en mycket kraftfull och energigivande yoga med fokus på kroppsövningar och andning.
Tanken med Gay Spirit är att man ska få lära sig mycket och att det ska vara roligt. Det ska finnas tid för möten med sig själv och andra och målet är att komma i balans till kropp och själ. Förutom yoga och meditation finns bad, bastubad och dans på programmet. Det blir även workshops med teman som hur du behåller din kraft, ett filosofiskt samtal om manligt-kvinnligt-mänskligt, massage, självacceptans, andlighet och sexualitet.
– Gayvärlden är så full av fest, det kan behövas något alternativt. Dessutom är det bra för självförtroendet att hålla på med yoga, avslutar Marie-Louise.

Gay Spirit äger rum 7-14 augusti på kursgården Lertorpet i Värmland. Vill du veta mer kan du kontakta
Marie-Louise på 08-6270505
eller Göran 08-6503763.

Publicerad: 2002-08-06 10:58:34