Stockholm Pride

Precis som de två kvällarna innan har det varit fullsatt i PridePark under Drag-dagen.
Inslaget av drugor och drag-kings har varit påfallande och många som aldrig tidigare drugat fick chansen att prova på under kvällen.




På scen fanns bland annat Andreas Lundstedt, och en hor drugor under ledning av såväl Cunigundas Léo som Babsan. Ett av de mest populära inslagen var de två skönsjungande drugorna i Frälsningsarméklädsel som sjöng ”Han har öppnat pärleporten”.




I Straighttältet har det under veckan plåtats fotomodeller. Till idag har ca 120 killar blivit fotograferade av Straights moderedaktör Ted Hesselbom. Killarna har sedan chans att bli en av dem som är med i tidningens modereportage.



Planeringen inför morgonens parad är i full gång. Det sys och det knåpas och det planeras för eventuellt regn. Enligt väderrapporterna ikväll blir det dock varmt och sol, om än molnigt. Totalt har nära femtio grupper anmält sitt deltagande i paraden i morgon. Räkna med rekorddeltagande.



Ett trist inslag under kvällen var polisens varning om att det rör sig grupper av nasse-skins på stan. En grupp om ca 15 grabbar kom till Pride-området, men ännu har ingen incident rapporterats. Alla deltagare i festligheterna uppmanas dock att vara aktsamma.



Kvällens hetaste inslag blev DragRace – 50 meter i högklackat. Och dessutom kast med liten handväska. Samma tävling kommer att ske under Midnattsloppet den 12 augusti. Vem som vann idag var mer en tolkningsfråga då alla drugorna föll in i målområdet och hamnade i en stor hög.
Underbara Miss Inga från Madame JoJos i London avslutade Dragkvällen. Hon fortsätter festandet på Hamburger Börs där QX festen BoomBoom tar vid nu!


Publicerad: 2000-08-04 22:40:39