Qruiser

Qruisers nya funktion klubbar har blivit en rejäl succé. Sedan klubb-funktionen kom igång har antalet nystartade klubbar passerat 2000. Verksamma idag fredag den 16 augusti är drygt 1800.
Klubbarna har allt mellan 800 ner till några enstaka medlemmar. De samlar meningsfränder inom såväl politik som erotik och här kan såväl Djurgårdens supportrar som hundägare hitta varandra. Påfallande många klubbar är geografiskt inriktade. Såväl danska björnklubbar som finska föreningen och stadsdelsklubbar har bildats. Flera Fan-klubbar för allt från TV-serier till artister, liksom klubbar för kulturintresserade har bildats.

Alla medlemmar på Qruiser kan starta en klubb där man har ett klotterplank och diskussionsforum. Aktiviteten i de olika klubbarna varierar, men de fungerar just nu kanske främst som kontaktskapare och visar medlemmens intresseområden.
– Målet är självklart att medlemmarna skall hitta varandra lättare och att kommunikationen skall underlättas, säger Jon Voss på QX Förlag AB. Förhoppningsvis leder det även till att en rad nya aktiviteter startar i gayvärlden. Det är ju lättare att starta en specialinriktad klubb på Qruiser där man slipper hålla på med protokoll och mötesförhandlingar. Och när man väl hittat varandra på nätet är det lättare att gå vidare IRL.
– Drömmen är att flera av klubbarna blir så stabila att vi vid nästa års Pride-parad kan se AIK-fans eller Gay Trekkers gå i egna avdelningar!

Inom kort kommer dessutom funktionen Qruiser Guld igång fullt ut. Den funktionen ger möjlighet att ha privata bild och film-album och att starta privata klubbar dit man ansöker om att bli medlem. Qruiser Guld-medlemmar får även större ”kraft” på sina sidor och kan lägga ut fler bilder och filmer.
Qruiser Guld är första gången som Qruiser erbjuder en betaltjänst och blir därmed det första gay internet-communityt i Sverige som har den funktionen. Andra betalfunktioner som finns är RFSL.se som på sin chatt har företräde för medlemmar, annars har communities i Sverige i gaysammanhang varit helt gratis.
– Allt det som finns idag kommer fortsätta att vara gratis, betonar Jon Voss. Men när vi nu ger extra kraft till sidorna måste vi börja ta betalt, om än i liten skala.
– Att driva ett så stort community som vi gör är knappast gratis. Bandbredden skall betalas, teknik och servrar likaså liksom övervakning så att Qruiser blir en så bra, säker och trevlig plats som möjligt.
– Dessutom vill vi fortsätta att utvecklas och skapa nya bra och stabila tjänster, och då behöver vi få ekonomisk delaktighet från medlemmarna, fortsätter Voss.

Idag har QX.se över 20 000 dagliga besökare. Antalet medlemmar på Qruiser är ca 25 000 och växer med ca 150 om dagen. De medlemmar som inte loggat in på sex månader raderas automatiskt, så medlemstatistiken är ständigt uppdaterad. Kapaciteten på Qruisers servrar klarar utan problem 1000 inloggade samtidigt, sedan kan det bli lite segare i trafiken. Snart kommer kapaciteten dock att ökas ytterligare så att Qruiser ska klara upp till 1500 samtidigt inloggade utan problem.
Qruiser har ingång från såväl QX.se som Corky.nu.
Qruiser Guld kostar 150 kronor för tre månader, 250 för ett halvår och 400 för helår.

http://www.qx.se/qruiser

Källa: Qruiser

Publicerad: 2002-08-16 21:00:00