Musik

Jag fick tillfälle att via telefon prata lite med henne om lite av varje inom musik.

När jag hörde din singel första gången såg jag en svart sångerska framför mig, eftersom du sjunger på ett sätt som få vita gör.
– Du är den första som säger detta, men det gläder mig att höra eftersom soul och fusion är mina största inspirationskällor. Min bror som är en av mina största idoler spelade och spelar alltid det hemma så jag har fått det därifrån. Men jag lyssnar även på annan musik, eftersom jag är uppväxt i ett hem där det alltid spelades musik.

Är det några särskilda artister som har influerat dig?
– Min största inspirationskälla är Anita Baker som tyvärr inte har gett ut en skiva på länge. Sedan har även artister som Aretha Franklin och James Brown betytt mycket för mig.

Är det någon eller några artister av idag som du lyssnar på?
– Det finns alltid något bra i alla genrer, men en som jag verkligen gillar mycket är Kylie Minogue.

Lyssnar du bara på dansmusik hemma?
– Nej, det blir all sorts musik. Jag tycker man kan hitta bra låtar i alla genrer. Men ska jag nämna någon favorit så är det Linkin Park som är mina absoluta favoriter.

Din singel har gått hem väldigt bra på klubbar runt om i Europa, speciellt på bögklubbar. När du gjorde singeln, inriktade du dig på att just bögar skulle gilla den? Jag tänker då även på att den har ett sound som jag vill kalla gayhouse.
– Nej, de tankarna fanns inte med då jag gjorde singeln. Men jag kan förstå att den har blivit extra populär just på de ställena, eftersom den har har ett glatt och positivt sound som passar bra med atmosfären på bögklubbar.

Kommer det vara samma sound på skivan?
– Nej, där blir det ett mer varierat sound. Exempelvis finns tre ballader och två chillout-låtar med. Vill man hårddra det, kan man säga att det blir mer pop än dans på skivan, eftersom jag tycker det är dags för ett sånt sound nu.

– Texterna handlar mycket om mina betraktelser över saker och ting. Även titeln på skivan kommer att bli på det temat, men det är inte riktigt bestämt vad skivan ska heta än.

Har du planerat att släppa någon mer singel innan skivan?
– Ja, vi planerar att släppa en singel precis innan plattan. Det blir troligtvis i september men det är inte riktigt klart med det ännu.

Jag har hört att du även sjunger låtarna live vilket inte är så vanligt inom klubbmusik.
– Det stämmer, jag älskar att stå på scenen och sjunga live.

Då kanske vi får höra dig sjunga live om du kommer till Stockholm.
– Det får du nog. Vi har pratat lite om en promotionturné och då kanske det blir så att jag sjunger några låtar live.

Då får jag önska lycka till i framtiden!
– Tack så mycket. Jag vill verkligen komma till Sverige för det är ett sådant vackert land.

Har du av någon anledning missat Dove (I’ll Be Loving You) ska du definitivt kolla upp den om du gillar bra medryckande dansmusik.

http://tracker.tradedoubler.com/pan/TrackerServlet?p=46&a=24720&g=0

Källa: CD On

Publicerad: 2002-08-27 09:57:32