Val 2002

I mitt Stockholm olikheter hos oss människor en helt naturlig och uppskattat del av stadsbilden. Den fantastiska folkfesten Stockholm Pride synliggjorde en mångfald och bredd som vi alla skall vara stolta över.

Om några få dagar är det val. Valet handlar i grund och botten om olika människosyn – om individ kontra kollektiv, om politikermakt kontra makt åt den enskilda människan.

För mig är det några punkter som är viktig att slå fast när det gäller homosexuellas rättigheter och plats i samhället. Det är min uppfattning att homosexuella par på lika villkor som heterosexuella par skall kunna prövas som adoptivföräldrar. Utifrån detta är jag glad över den lagändring som riksdagen beslutade om precis innan sommaren. Jag anser också att lesbiska skall ha rätten till att inseminera på svenska sjukhus; det ger en medicinsk trygghet som saknas med dagens gällande lagstiftning. Moderaterna i riksdagen kommer fortsätta att arbeta för detta.

Många vet att jag och moderaterna länge har kämpat för fler poliser till Stockholm. Det är viktigt för allas vår trygghet, men det är speciellt viktigt att utsatta grupper i samhället upplever en trygghet på stadens gator och torg. Ingen – oavsett hudfärg, sexuell läggning eller kön – skall ha känslan av otrygghet när man färdas ute. Därför kräver jag 1.500 nya poliser till Stockholm.

Ingen skall diskrimineras – detta gäller alla. En utökad särlagstiftning kommer inte att lösa de problem vi har med diskriminering vare sig det är kvinnor, homosexuella, invandrare eller andra grupper som upplever diskrimineringen. Människors fördomar kan bara arbetas bort genom information, debatt, positiva förebilder och upplysning.

Stockholms stad skall vara en arbetsplats där alla – oavsett hudfärg, sexuell läggning eller kön – skall vara välkomna. Staden skall vara en god arbetsplats där vi vill uppmuntra positiva förebilder. Det multikulturella Stockholm skapar en spännande stad som skall få utvecklas och berika.

Under den nästa mandatperioden ber jag om förtroende för att fortsätta förändringsarbetet i Stockholm. Ett förändringsarbete som alla skall njuta gott av. Rösta på ditt Stockholm – rösta för din framtid.

Med vänliga hälsningar

Kristina Axén Olin
Finansborgarrådskandidat (m)
Stockholms stad

http://www.moderaterna.net/

Publicerad: 2002-09-09 16:58:57