– Det blir inga komma ut-berättelser eller diskussioner om homoadoptioner, det finns det så många andra program som tar upp, säger programledaren Anders Olsson som när han inte pratar i radio är byggjobbare.
– Alltid när det handlar om homosexuella på radio så tar man upp olika problem. Vår ambition är istället att göra ”happy radio”.
För att spä på med extra mycket ”happy” får Anders den här gången hjälp av Asynja Grey, en skön flata som bland annat arrangerat klubbarna Slick och Puma. I ett reportage besöker Asynja ett så kallat ”home party” där ett gäng flator testar dildos, strap-ons och snackar sex helt utan skyddsnät.
– Vi bögar har väldigt dålig koll på flators sexualitet, konstaterar Anders.
– Visste du exempelvis att flator använder glidmedel?
Ett annat flatinslag är housegruppen Two Kilohertz som gör sin radiodebut live i studion.
– Det svänger grymt och är väldigt bögig musik trots att den görs av två flator, säger Anders.
Ytterligare en musikalisk tjej som medverkar är Marit Bergman som presenterar sina favoritlåtar och berättar saker om sig själv du kanske inte känner till… Även Fame Factory-favoriten Mathias Holmgren spelar sina (schlager?)favoriter. Och gillar du lite hårdare musikaliska tag så går du inte lottlös – Henrik Tornberg, känd från Sylvester, ska nämligen dj:a.
Även en gnutta politik smyger sig in i mixen – tre nya homoriksdagsmän ska grillas i studion.
– Vi kommer att var lite elaka, fråga saker som om de är aktiva eller passiva, eller om de känner till några smygbögar i Riksdagen, avslöjar Anders.
Sammanfattningsvis kan sägas att P3 Homo är ett direktsänt homoparty fullt av överraskningar och glatt humör. Att stämningen smittar av sig på lyssnarna har Anders Olsson fått många bevis på.
– En busschaufför i 50-årsåldern skrev efter förra programmet att han hade börjat gråta av lycka…

P3 Homo sänds den 2 november klockan 17–19.

http://www.sr.se

Publicerad: 2002-11-01 11:30:25