Homohat

De var natten till söndag som tre ungdomar besökte gayklubben PAN i Århus. Enligt ögonvittnens uttalanden i Århus Stiftstidende gick de tre unga männen direkt fram till 32-åringen som var på klubben tillsammans med sin homosexuelle lillebror.
Han blev först stycken i skulderbladen och när han vände sig om fick han ett nytt knivhugg. Tack vare att han värjde sig med armen fick han inga livshotande skador. I går, måndag, blev han utskriven från sjukhuset.

De tre unga männen flydde omedelbart från platsen. Men när en av dem kom på att han glömt sin jacka i garderoben och återvände, kunde PANs vakter kvarhålla honom. Polisen kunde omedelbart gripa mannen och hans två vänner.
Enligt Berlingske Tiderne säger kriminalinspektör Allan Lund att knivhuggen kom eftersom 17-åringen inte kom fram i baren tillräckligt snabbt.
17-åringen har tidigare varit dömd för våldsbrott och han är nu i förvar fram till rättegången.
På LBL (danska RFSL)-sajten säger Bjørn Hvidt-Pedersen på LBL-Århus, att man är skakade av händelsen. Hvidt-Pedersen ser överfallet som homofobiskt. Till LBL.dk uttrycker han även en oro för att homo- och bisexuella med utländsk bakgrund kan få problem efter händelsen. De tre ungdomarna är ungdomar med föräldrar födda i Mellanöstern.

http://www.lbl.dk

Källa: Läs mer hos LBL

Publicerad: 2002-11-12 14:26:30