Tanken med årets ungdomskonferens var att lyfta fram det bästa från fjolårets konferens som då hålls i Norrköping. Begreppsbetydelser, bisexualitet och transsexualitet var några av ämnena som diskuterades. En del fick lära sig mer om självförsvar medan andra hade valt att träffa Homoombudsmannen och få veta mer om lagar som gäller homosexuellas rättigheter. En annan av de föreläsningar som gick att gå på handlade om intersexualism. Den leddes av Del LaGrace Volcano som fick stor uppmärksamhet av deltagarna. Del stannade förstås kvar för att festa och sjunga karaoke tillsammans med alla andra på lördagskvällen.




En del föreläsningar var gemensamma. Bland annat så föreläste Indra Windh om bisexualitet där alla hade starka åsikter och funderingar. Diskussionerna om vad bisexualitet egentligen är kunde ha dominerat årets konferens eftersom alla hade sin egen definition. Men schemat var späckat, så samtalsämnena var något begränsade. Många ville dessutom göra andra saker:




Tonne Frisell, Daniel Morgansson, Robin Gustafsson
– Jag kom till årets konferens för att träffa intressanta människor och för att hitta mig själv, berättar Robin Gustafsson, 16, från Umeå som var med på konferensen. En kompis som jag träffade på internet berättade om konferensen och jag blev intresserad.




Indra Windh föreläser om bisexualitet
Det pratas om att folk också åkte dit för att hitta sin partner och för att ha sex, medan andra var mer likgiltiga.
– Det bästa var att inte ha några förväntningar, säger Daniel Morgansson, 17, från Lidköping. Men efter denna helg kan jag säga att alla fördomar bekräftats.




Självförsvarskurs
Tonne Frisell, 18, från Stockholm kom till Umeå för att ha kul och bästa minnet från helgen är den resa som hon och några deltagare gjorde in till stan på fredagen.
– Nu vill man göra så mycket, berättar Tonne. Jag ska nog komma ut för mina föräldrar även om jag tror att de redan vet.







Publicerad: 2002-12-02 18:17:09