Party

För andra året i rad har Örnsköldsvik blivit framröstad som Sveriges sämsta homostad enligt Sylvesters och Sylvias nätundersökning. Umeå som bara ligger elva mil norr om Örnsköldsvik blev i samma undersökning Sveriges bästa homostad? Resultatet kanske beror på att Ö-vik är en liten stad som inte erbjuder homosexuella någonting och möjligheterna att leva öppet är ganska små. Fredagen den 29 november hölls den absolut första officiella gayfesten i Örnsköldsviks historia.




QX.se pratade med Tiger Forsgren, en av initiativtagarna och arrangör:
– Jag kom på idén tillsammans med Anna-Greta och Vulgaria i Drag-On-Line. Vi ansåg att det var dags att göra något åt situationen här. Vi ville visa alla att det visst skulle gå att göra en gayfest här och därigenom visa att Ö-vik kanske egentligen inte är sämsta homostaden.
Tiger är född och uppvuxen i Örnsköldsvik men som många andra har han flyttat söderut.
– Jag älskar min hemstad men möjligheterna att träffa någon här är, hur ska jag säga, klart begränsad. Därför flyttade jag till Göteborg för två år sedan för att möta våren och kärleken på Avenyn…




Fredagens gayfest i Ö-vik blev en fantastisk succé från första stund. Alla var på ett strålande partyhumör och på en fullsatt Nattklubb, Platinom, var förväntningarna i topp redan tidigt på kvällen. När rapparna MaaSen och vGurra i Backroom Matches klev på scenen möttes de av publikens jubel. Efter feta beats och smarta rhymes var publiken i extas.




Då körde Drag-On-Line igång med sin proffsiga show som fick jublet att nå ännu högre höjder. Anna-Greta och Vulgaria ackompanjerade av sexiga dansare. Ett fantastiskt scenframträdande som Ö-vik sent kommer att glömma.
Partyt och minglandet fortsatte till sent tillsammans med Baren-veteranerna Annie Dowie och Carl-Peter Licorish. Alla fanns också plats på förfesten som var till för dom under 18 år.




QX.se frågade varför man valt att lägga sin Pride nu. Pride fest förknippar man med sommar och sol?
– Vi valde att göra något så snart vi bara kunde. Idén kläckte vi på Stockholm Pride i somras och vi ville göra något innan årsskiftet. Den enda fråga jag får nu är, när gör ni det här igen? Det är fantastiskt kul som arrangör att få ett sådant positivt mottagande. Vi har redan pratat om att göra en uppföljning till våren eller sommaren. Samma kväll blev vi bokade till en annan stad så ni kommer garanterat få se mer av homophobia.





Jonny, Robbin och Herman




Karin, Johan, Therese




Annie Dowie och Carl-Peter Licorish




Drag-On-Line på Homophobia




Jane Johnsson




Karin, Maria, Katharina, Niklas




Krista, Veronica, Beata, Elina




vGurra och Maasen i Backrrom Matches




RFSL-Piteå på besök. Jonas Hansson till höger




Skönheter från Ö-vik




Tre straighta grabbar testar homomys




Homophobia själv, Tiger, med moster, Anna Greta och mamma

http://www.homophobia.nu

Publicerad: 2002-12-04 18:03:35