Jul

Gaykörers julkonserter brukar vara populära tillställningar. I Göteborg sålde Hellmans Drengars konsert slut och drygt 1350 personer kan lyssna till julsångerna nu ikväll och under lördagen i Universitetes aula. Sista minuten-chansare statsar på ströbiljetter till lördagens eftermiddagskonsert.
– Vi är överväldigade. Det är fantastiskt att ha en så stor publik., säger Claes Nyström, musikalisk ledare för Hellmans Drengar.
– Det blir en salig blandning mellan traditionella julsånger och mer oväntade inslag. Ingen ska behöva gå ur Universitetets aula utan att få ta del av all den stämning som julen kräver, men inte heller utan att få tid till eftertanke.
Den 11 december är det dags för Kvinnokören och Stockholms Gaykör att ha sin tradionella julkonsert. I år håller man till i S:t Johannes Kyrka mitt i stan. 19.00 börjar konserten och biljetterna säljs i dörren från 18.00. 100 kronor kostar det (60 för studenter, arbetslösa och pensionärer).
Redan nu på söndag kan du dessutom höra Stockholms Gaykör när delar ur kören uppträder på Torget klockan 16.00.

Mer juligt blir det sedan den 15 december då Regnbågsmässan har julfirande och Rainbow Godspel Choir är med och sjunger in julen.

Publicerad: 2002-12-06 14:00:00