Magnus segrade

Det var många som hade Mathias Holmgren som förhandstippad segrare i finalen av Fame Factory. Och när de åtta finalisterna framfört sina låtar var det upp till svenska folket att rösta fram fyra som skulle gå vidare till slutfinalen. Ett tuff uppgift då samtliga bidrag höll bättre klass än det mesta man brukar få se och höra i den stora Melodifestivalen. Det tjöts, skreks, applåderades och jublades åt samtliga finalister. Och stämningen i Paroc Fabriken i Skövde var extatisk. Och med tanke på det superproffsiga arrangemanget och antalet telefonröster under kvällen måste lördagens final ha slagt tittarrekord på TV3.
De fyra finalisterna blev Emil, Patrik, Mathias och Magnus vilket innebar att flick- och bögfavoriten Andres Esteche fick nöja sig med en delad femteplats tillsammans med Markus (som det jublades mest åt i publiken), Fernando och Wiktora.
Efter att de fyra finalisterna framfört ytterligare var sin låt delade juryn ut sina poäng som sedan slogs samman med tittarnas röster. Och tävlingen var inte avgjord förrän de sista poängen delades ut av svenska folket. Magnus fick de avslutande 60 poängen och jubel utbröt i lokalen medan en smått chockad Magnus fick gå upp på scenen och ta emot champagne, blommor och folkets jubel. Och naturligtvis sjunga vinnarlåten en gång till. Mathias hamnade slutligen på en fjärdeplats, men var ändå klart nöjd med sin insats.
– Det känns jättebra och jag är superglad. Magnus är en värdig vinnare.
Och man kunde till och med ana en viss lättnad hos Mathias.
– Nu kan jag satsa rejält på Barbados. Redan imorgon ska jag iväg på en plåtningen med gruppen så det känns jättekul. Nu ska jag gå in helhjärtat i min nya roll som Barbados-sångare.
Och det rådde idel glada miner hos samtliga deltagare. Alla verkade överens om att rätt elev hade vunnit.
QX minglade runt med kameran på scenen efter att TV-sändningen avslutats och var även med när Fame Factory-gänget fick ta emot guldskivor för albumen de släppt under hösten. Både ”Volume 1” och ”Volume 2” har passerat 30 000 sålda ex.
Och naturligtvis fick vi även en pratstund med favoriten och sångpedagogen Monica Einarsson som glatt ställde upp på bild med två av sina favoritelever, Mathias och Andres. Och hon lovade att hon kommer att finnas med till våren då det är dags för nästa gäng att inta Fame Factory-skolan i Skara.

Deltagarna fick ta emot guldskivor efter finalen.
Markus blev smickrad av att få vara med på bild i QX och lite generad när talkshow-Hannah berömde honom…
Jessica var nöjd att Magnus vann, nu siktar de på Melodifestivalen där de ska vara med och tävla med sitt nya band Fame.
God jul alla QX-läsare hälsade favoriten Emil.

Publicerad: 2002-12-08 15:38:59