Vinnare

De fem som genom att ha svarat på SAS-enkäten vunnit en biljett till QX GayGala är uttagna. Totalt var det 4216 som svarade på och i de egna kommentarerna har en mängd tips kommit in.
– Vi kommer att studera detta djupare och ta till oss av kommentarerna, säger Anders Burholm SAS marknadsavdelning.
Fem vinnare av en biljett till QX GayGala har utsetts av SAS. Vinnarna är:
Madeinstockholm som tyckte SAS skall ordna en flygresa enbart för homosexuella, som VikingLine med LoveBoat. ”LoveFlight” förelog Madeinstockholm att gayflygresorna skall heta.
Mystrollet föreslog rabatter för RFSL opch QX Family-medlemmar. Dessutom tipsar hon om reklam med ”gayinslag” och att skriva gayrelaterade artiklar i sina flygtidningar. Familjerabatter för alterantiva familjer tycker Mystrollet skall införas. För tipsen får hon en biljett till QX GayGala
Qruiser75 tillhör också en av de lyckliga vinnarna. Synas mer i gaymedia och sponsra gayevenemang typ Stockholm Pride, så som KLM gjort, tycker han är ett bra tips.
”Gayvänlighet = trogna kunder och tillgång till ’rosa pengar’. Lycka till!”
Sus73 tycker lite skämtsamt man skall ha ”discokulor och regnbågsfärgade nackkuddar”. Seriösare föreslår hon att ”bilderna i säkerhetsbroschyrerna gjordes om så att människorna på bilderna inte är så normativt stereotypa”. Och så efterlyser hon mer alternativa filmval på flighterna: ”Flawless”, ”Better Than Chocolate” och ”Chasing Amy” är några filmtips hon ger SAS. Dessutom tycker hon shoppingbroschyrernas urval ”for him” eller ”for her” är lite väl könskonservativa och menar att även kvinnor kan vara intresserade av att köpa en DVD-spelare!
Den femte vinnaren av en biljett till QX GayGala är Juristen. ”Egentligen är det ganska enkelt”, skriver han. ”Gör det ni gör annars gör men tänk ’gay’”. Annonser i gaymedia skall vara riktade till gayvärlden mer eller mindre subtilt menar han och så uppmanas SAS att arbeta fram en ”antidiskrimineringspolicy” inom företaget.

Totalt har det kommit in nära 120 sidor tips till SAS – allt från närmast oförstående om frågeställningen ”gayvänlighet” till långa tipstexter.
QX GayGala hålls på söndag på Tyrol i Stockholm.

Publicerad: 2003-01-28 17:53:35