Royal Air Force

Löjtnant Eric Cookson, 39 år, som nu heter Caroline Paige, är den enda transexuella i RAF. Caroline, som arbetar som helikopternavigatör, är nu sjukskriven efter att ha genomgått en könsbytaroperation som kostat 250.000 kr, men ska snart genomgå tester för att se om hon klarar att
flyga igen.

I en intervju i brittiska kvällstidningen The Sun säger den långa blondinen som nu kallas för Caz av sina vänner att hon alltid känt sig som kvinna.

”När jag började inom RAF 1980 mötte jag inga svårigheter eftersom ingen anade hur jag kände det, men för två ungefär två år sedan började saker och ting bli jobbiga eftersom jag förstod att jag inte levde mitt riktiga liv – då bestämde jag mig för att göra någonting åt det. Och nu längtar jag bara efter att börja flyga igen.”

Från början flög fd Eric Cookson jaktplan, men började flyga helikoptrar 1992. Han tjänstgjorde både under kriget i Persiska viken och i Bosnien.

För två år sedan berättade han för RAFs läkare att han ville byta kön och fick då tillåtelse att klä sig som kvinna under tiden fram till operationen som ägde rum den 10 maj i år.

”Det här var någonting helt nytt för flygvapnet eftersom jag är den första transsexuella person som varit öppen, men mina kollegor har varit mycket trofasta och stöttat mig hela vägen” berättar Caroline Paige för The Sun.

http://www.thesun.co.uk/

Källa: The Sun

Publicerad: 2000-08-14 17:12:25