Torget 21.00:

Hej och grattis till priset ”Årets Dragqueens” som ni fick på QX Gaygala.
– Hej, hej!
Hur har ni firat?
– Ja, jag har unnat mig en vecka på Kanarieholmarna med några barndomsvänninor. Men jag har inte kunnat vara helt ledig, jag har jobbat lite extra som karaokevärdinna på Nuevo Grums här nere. Tollie firade genom att springa Tjejmilen i Krakow. Hon kom åtta! Det är personbästa.
Är ni överraskade att ni fick flest röster?
– Oja, med tanke på att vi tävlade mot sådana meriterade systrar.
Och så fick ni oväntat besök på scenen av Birgitta Andersson när ni uppträdde med hennes visa om Elin…
– …en sån ära, en sån legend, en sån hy. Vi var mycket tagna! Vi har aldrig träffat La Andersson innan, bara hennes advokat! Att hon förärade oss med sin närvaro var beviset på att rättstvisten är över.
Rättstvisten?
– Om upphovsrätten till ”Elin”. Jag får nog inte säga mer! Men hon var underbar och bjöd oss på Götapetter i baren hela kvällen!
Ikväll är det premiär för nya show på Torget, berätta!
– Jag och Tollie, Tollies flickvän, min stylist och min dietist tillbringade en vecka på Färöarna och jobbade på nytt material. För oss har det varit viktigast att hitta hem musikaliskt. Och vi har tagit inspiration av naturen. Vi har inte ärvt jorden av våra föräldrar, vi har bara lånat den av våra barn, som Marie Bergman viskade till mig på en efterfest.
Det är ju alltid knökfullt på Torget när ni uppträder: Varför är ni så populära?
– Vi har alltid haft vår största publik hos HBT-personer. När min man Dean frågade varför svarade jag: ”Läs Den Fula Ankungen.” Vi är beviset för att alla kan bli svanar.
Andra planer under mars som ni vill dela med er av?
– Förutom showerna på Torget kommer vi att pendla en hel del. Vi sätter upp en version av Hair i Bagdad. Hoppas att vi inte kommer att drabbas av vår första Bad-Hair-Day, så att säga…

Publicerad: 2003-03-05 07:00:00