Musik

[rating value=”4″]

När det begav sig på riktigt för drygt 10-15 år sedan var house enbart house … Idag finns att antal olika genrer och var och en med sin egen hängivna publik och ibland är det vattentäta skott emellan. Choice har därför satsat på nostalgikerna och erbjuder funkig, dansa-dansa-dansa musik i serien Disco House, allt i fräschare nu-grooves tappning och full med disco-samplingar. Har Du ett lite eldigare temperament och kräver mer tempo ska Du definitivt lyssna vad Latin House har att erbjuda. När det är dags att varva ner igen kan Du få en mer ambient kick av att lägga dig till rätta i favvohörnan av soffan och njuta av Chill House som är mer mental dans än fysisk sådan. OK, tillbaks till saken …
Deep House serien är definitivt för Dig som diggar malande hi-hats liknande ljud till rytmisk, djup, gungande basgång i så där 120-128 bpm och ofta med sköna funk-/jazzavsnitt och sensuella vokala inslag.

Denna, nummer tre i serien, är inget undantag och för Dig som redan avverkat första och nummer två så ligger denna mitt emellan vad gäller ”deep”. Inte lika mycket discoinslag som i tvåan men inte heller så deep som ettan, som stundtals känns som att den tvingar en ner på knä på golvet. Tre ultra-klara favoriter, Tedd Patterson pres. Blackbone , ”Roots”, som stämningsmässigt tar en ner på just den nivån och så totalutflippade sax-jazziga ”Video Days” med Green Keepers & Atjazz pres. Extra Spin som får en att leeee, digga och till slut hoppa runt av bara glädje. Samma gäller Deep Bros ”Soul Talking”, soul-jazzig med en aggressiv vokal och upprepad intensiv funkig slinga genom hela låten.
Bonus för att man ger totalt 13 låtar över 74 minuter vilket är ett godkänt snitt per låt och som gör att det inte blir lika tråkigt och avhugget som med samlingar där minst det dubbla antalet låtar har tvingats in på samma tid.

Typ: mixadCD
Titel: Deep House 3
Skivbolag: Choice Productions
Tips: Lägg på den när det bubblar av dansglädje i Dig.

http://www.millenniumrecords.com/home.htm

Publicerad: 2000-08-16 12:00:00