Kvinnokamp

Har du en mindre lättsam inställning till den internationella kvinnodagen så misströsta icke, allt från seriösa diskussioner till plakatverkstad finns med i programmet. Bakom detta relativt banbrytande evenemang står RFSL:s Camilla Haglund och flatsveriges mesta festfixare, Jessica Nyström.
– Jag tycker att det här är en kul grej, flator uppmärksammas sällan på feministiska evenemang som anordnas av hetero-organisationer. Straighta vågar inte ställa upp för oss, trots att lesbiska feminister alltid kämpat vid deras sida i sådana här frågor, säger Jessica.
Under dagen visas en hel del film och regissören Cecilia Neant-Falk kommer till Huset för att prata om sin dokumentär Du ska nog se att det går över. Mian Lodalen dyker också upp och högläser ur sin nya bok. Dessutom blir det en favorit-i-repris; workshopen ’Fuckshop för lesbiska’ som arrangeras under sommarens Stockholm Pride, återuppstår dagen till ära.
– Det här arrangemanget är något som jag och Camilla pratat om länge. Vi tyckte att det skulle vara kul att ordna något slag mini-pride för tjejer, vilket passar bra den 8 mars, berättar Jessica Nyström som ansvarar för avslutningsfesten på Tip Top.

Under kvällen levererar klubben Combustion ett antal livespelningar och duon från feministradioprogrammet Freja; Åsa och Gertrud, bjuder på stå-upp-komik. Dessutom blir det schlagerbar och på stora dansgolvet huserar Nenne från Damrummet framtill klockan halv ett, Tip Tops egna hus-dj:s tar då över och klubben återgår till sin vanliga konstellation.
Även killar som vill fira kvinnodagen är välkomna till både tjejfesten och aktiviteterna i Huset under dagen.
– Det här är till för alla som ser sig som feminister, fastslår Camilla Haglund.
Huset ligger på Sveavägen 57 och aktiviteterna drar i gång vid klockan tio på morgonen, tjejfesten börjar klockan 19.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2003-03-07 19:00:00