Fredrik Eklund:

Hur är det att vara hemma i Sverige igen?
– Jo, det känns bra, trots vädret. Börjar vänja mig vid Miamis sol nu (skrattar). Jag är hemma för att min bror har fått en son. Och så förhandlar jag med förläggare om min debutroman.
När vi la ut artikeln på qx.se om att du var coverboy på tidningen Freshmen och spelat in en bögporrfilm fick den snabbt 7000 träffar, varför är det av så stort intresse tror du?
– För att det är ovanligt att en svensk gör något sånt här och vågar stå för det. Jag har ju alltid gjort precis vad jag vill. Jag tycker om att testa olika saker, och ju större kontraster desto bättre. Lite som ett experiment. Jag vill pusha gränserna. Att visa sig näck är ett så laddat ämne för många, trots att vi alla har sex, de flesta av oss konsumerar porr i någon form och är nyfikna på den världen.
När började du fundera på att vara med i en porrfilm?
– Det gjorde jag inte. Produktionsbolaget Falcon kontaktade mig i somras. Och jag tänkte, som alla andra: ”nej, inte jag”. Men sedan började en process i huvudet: ”se det som research, Fredrik. Prova, på samma sätt som du provat en massa andra saker. Lär dig. Skriv om det. Förnya dig själv”.
Vad heter filmen och när kan man köpa den i Sverige?
– Den heter ”The Hole” och är regiserrad av Wash West, USA:s mest omtalade porrregissör. Han står bakom filmen ”The Fluffer” som vann en massa priser för ett par år sedan, bland annat på Stockholms Filmsfestival. Filmen borde släppas i Europa någon gång i maj. Tidningen Unzipped skrev nyligen att ”Wash West, The Hole och Tag Ericsson is the best thing since the VCR”, så folk verkar uppskatta den. Tur det! (skrattar).
Du heter Tag Ericsson, var fick du det namnet ifrån?
– De hittade på det åt mig. Först ville de att jag skulle heta ”Rick Studpuppy”, men det lät fånigt.
Var det här den enda filmen, eller blir det fler?
– Det har jag ingen aning om. Just nu är det den enda. Jag ville prova och gjorde det, nu vill jag prova nya saker.
Vad har folk sagt till dig när de hört att du spelat in en bögporrfilm?
– Nu har jag inte varit hemma så länge, men reaktionerna har bara varit positiva. Jag tror folk tycker det är befriande att se att jag står för det. Att jag på något sätt blåser bort den unkna lukt som ligger över svenskars sätt att alltid försöka dölja något sånt här.
– Det är underligt, för Sverige är ett så liberalt land på många sätt, men samtidigt har vi så många tabun. Och vi homosexuella kan ibland förtrycka varandra inifrån, som att den finaste livsformen för oss är att leva som riktiga svenssons, i villa. Mina heterosexuella vänner tycker att det är tufft. Det är i stort sätt alla heterosexuella killars hemliga dröm, att ha sex med snygga tjejer och få betalt för det. Men där slutar drömmen.
– I USA har det gjorts undersökningar bland homosexuella män. De frågade: ”Skulle du spela in en porrfilm om din familj och nära vänner inte någonsin fick veta det?”
– 87% svarade ja.
Nu ska du tillbaka till USA på en stor release-fest för filmen?
– Det är en massa aktiviteter kring en sån här release. Det är signering på Virgin Megastore, intervjuer och fester. Industrin är enorm där borta, där man uppfattas lite som en stjärna. Det ska bli intressant att se den sidan av industrin också, hur företagen promotar och försöker tjäna pengar på filmen. Och så får jag träffa de andra porrstjärnorna också, som blivit kompisar.

En längre intervju med Fredrik kommer senare i sommar när han släpper sin debutroman.



http://www.hole-themovie.com/

Källa: Läs om filmen och beställ den!

Publicerad: 2003-04-04 06:00:00