Kunglig födelsedag

Prinsessan Anne firar med familjen på slottet Balmoral i Skottland. Hon är den som är minst glamorös och skandalös i Engelska kungahuset, men de stackars engelsmännen kan ju behöva någon i kungahuset som det är lite ordning och reda med. Anne trivs bäst i stallet eller på kapplöpningbanan, hon är totalt hästtokig, ett intresse hon fick tidigt i barndomen. Det officiella firandet klarade hon av redan i juni då hon klämde med sin 50-årsdag med mormors 100-årsfirande på slottet Windsor, allt för att slippa för mycket uppmärksamhet. I England går hon under titeln ”princess Royal” och hon är den som definitivt har flest officiella uppdrag i kungahuset. 1997 så hade denna aktiva Prinsessa hela 445 representationsuppdrag! Hon är även beskyddare för närmare 250 organisationer.
Elizabet II kommer att tacka dottern för hennes outtröttliga välgörenhetsarbete genom att ställa till med en (förmodligen småtrist) mottagning
för Anne på slottet Windsor den 30 november.Bland de inbjudna finns omkring 650 företrädare från drygt 200 välgörenhetsorganisationer, regementen och organisationer som prinsessan arbetat för, bland andra Rädda barnen där hon är ordförande.

Hon har två välartade barn med hennes ex man Mark Phillips, Peter och Sarah och är sedan 1992 gift med hennes livs stora kärlek kaptenen Timothy Laurence. Familjen lever ett stillsamt liv på Gatcombe Park i Gloucestershire.

http://www.royal.gov.uk

Publicerad: 2000-08-15 16:24:52