Film

Av någon mystisk anledning är den svenska titeln på spanska filmen Kràmpack ”Nico and Dani”. Men bortsett från den detaljen är det en stor glädje att nya distributörerna Edge-entertainment (en del av Stockholms Filmfestival) beslutat sig för att satsa på den.
Nico and Dani handlar om två tonårskillar och deras första sexuella erfarenheter. Nico kommer under ett sommarlov till bästa kompisen Dabis sommarhus utanför Barcelona. De har ti dagars FF och de får sin första chans att helt själva pröva på ett ”vuxen”-liv med sex- och drogexperimenterande.
Danis förälskelse i Nico är något mer intensiv än tvärtom och det är lite irriterat han får acceptera att Nico också tittar på tjejer.
Medan den brittiska Beautiful Thing handlar om två unga bögar är Nico and Dani en lite mer komplicerad berättelse. Någon klar identitet har inte de två tonårskillarna ännu – men visst är det lätt att känna igen och minnas de första trevande försöken att få ihop det där med killsex.




Filmen visades första gången under Stockholms Filmfestival 2001 och fick då juryns hedersomnämnande. Vid Cannes filmfestival belönades den med ungdomspriset.
Den är regisserad av Cece Gay och i rollerna som de unga killarna spelar Fernando Ramallo och Gerardo Herrero.

Filmen visas på AMC i Heron City.

http://www.edge-entertainment.com/filmer/krampack_frameset.htm

Källa: Kràmpak

Publicerad: 2003-04-05 17:49:30