Pride

– Det här är en unik festival för och med queermänniskor och jag ser den som en motvikt mot Stockholm Pride. Här är vår chans att visa att vi själva kan göra något bra!
Meta berättar att man hittills har fått mycket bra respons när man informerat om evenemanget.
– Det verkar finnas en nyfikenhet och det är ett rejält tryck på biljetterna.

Den 10 april går startskottet och utbudet är varierat och innehåller allt från galna queergames till mer seriösa inslag som föreläsningar och workshops.
? Nycirkusgruppen Cirkus Empati kommer att medverka vid ett flertal tillfällen under dagen, berättar Meta. Bland annat i den stora Paraden som ska gå i sambatakt.
Cecilia Neant-Falks film ”Du ska nog se att det går över” visas, liksom den strålande musikalfilmen ”Hedwig and the Angry Inch”. Det blir föreläsning om aidsdramatik av Dirk Gindt, forskare i teatervetenskap, Susanne Lindström, forskare vid Umeå Universitet, föreläser om queer och kyrkan. Det bjuds även på en konsert med Carl-Johan Vallgren med band. Han är författare, musiker, vinnare av Augustpriset 2002, har varit bosatt i Berlin i många år och hans framträdanden har starka drag av Berlincabaret över sig med queera texter.
? På lördagen den 12 april är det stor fest på Vildmannen där dj-kolllektivet Community kommer att fixa musiken, det blir även olika happenings av Cirkus Empati. På söndagen avslutas festivalen och då blir det litterär lunch med prosauppläsningar och filmvisning.

Queerfestival 10-13 april i Umeå.

http://www.queer.tk

Källa: Queerfestivalen senste nytt

Publicerad: 2003-04-08 06:00:00