DragQueen of the Year

QX.se fick ett samtal med Miss Inga om torsdagens DragQueen-tävling. Sedan Årets Dragqueen-tävlingar under Pride lagts på is är detta den största tävlingen i Sverige. Under 2002 har lokala tävlingar genomflörts i Göteborg, Malmö och Stockholm.
Miss Inga, Berätta lite om vad som ska hända
– Det blir då lilla jag och vårt favoritmonster Tito Fréz (legendary frisör) som är konferencier. Förutom att de tävlande ska göra sina paradnummer, så kommer ni även att se de stackars tävlande i baddräkt alt. bikini… vilket är helt nytt för i år!! Jag är glad att jag slipper, för mina baddräktsdagar är länge sedan förbi (15 kilo sedan närmare bestämt)!

Vilka är de tävlande? Blir det en elak jury igen?
– De blir alla finalister från våra deltävlingar runt om i landet, samt 2 hemliga wild cards för att göra
tävlingen mer spännande. De tävlande kommer att bedömas av några av klubben Radikals kända och ökända stamgäster (bland andra: La Camilla, FredrikTag EricssonEklund, Sven von Essen och Josefine Crawfoord. Juryn bedömer inte bara själva uppträdandet, utan även utstrålning, val av låt och framför allt
attityd på scen och i CatWalksduellen!!

Vad är en CatWalksduell?
– Vi röstar fram 2 finalister. De får så göra upp sins emellan på scen… på CatWalken i en improviserad FashionWalk. Allt som den andra gör ska man helt enkelt göra bättre! Det blir publiken i slutändan som avgör vem som blir årets transa 2003 genom applåder och skriiiiik!


Segrande från finalen i Göteborg blev JoJo


I Malmö vann Magnolija
I Stockholm var det Heather som tog första plats

Wild Cards och runner ups:


Reine


Tascha


VivaT

http://www.qx.se/guide/event.php?id=2399

Källa: QX Guide

Publicerad: 2003-04-14 14:45:53