Försvarspolitik

Sedan över ett år tillbaka finns föreningen HoF. Nästan dagligen får vi bevis på att vår existens är nödvändig. Enskilda arbetstagare vänder sig till oss för att få stöd och råd. Utan omsvep kan det fastställas Sveriges Försvarsmakt är inte den bästa arbetsplatsen ur ett mångfaldsperspektiv. Försvarsmakten är medveten om detta och har tagit frågorna på allvar, men det finns en risk att det bara slutar med stolta deklarationer. Därför behövs en
ständig uppmärksamhet från politisk sida.

Med de orden inledde föreningen HoF:s ordförande Krister Fahlstedt en uppvaktning på onsdagen hos förvarsminister Leni Björklund.

Syftet med uppvaktningen var att, förutom att presentera föreningen, även uppmärksamma försvarsministern på situationen för homo- och bisexuella och transpersoner i Försvarsmakten.

– I samband med uppvaktningen fokuserade vi på behovet av fortsatt politiskt tryck på Förvarsmakten i HBT-frågor, vikten av att i samband med försvarets internationalisering de framsteg som har nåtts inte mångfaldsfrågorna inte får stå tillbaka, en tydligare uppmaning till Försvarsmakten att ta sig an HBT-frågor på militärhögskolorna och avslutningsvis vikten av att de värnpliktiga inte skall behöva ha någon som helst tvekan om att i Försvarsmakten råder det nolltolerans avseende diskriminering och trakasserier säger Krister Fahlstedt, ordförande i HoF.

– Försvarsminister tog till sig budskapet och gav positiva reaktioner, men det finns skäl till att fortsatta dialogen med politikerna. I september kommer vi sannolikt att möta Riksdagens Försvarsutskott avslutar Krister Fahlstedt.

http://www.hof.org.se

Publicerad: 2003-05-22 19:00:00