Juli 2003

Porn to make you happy
Bögporrfilmen har många ansikten, eller ska man kanske säga kroppar? Från poserande muskelbyggare på 50-talet till 20-åriga tjeckiska scouter på 90-talet. QX ger dig en historielektion i sex, snusk och förbjudna nöjen.

Stockholm Pride 2003
Den 30 juli till 3 augusti är det Stockholm Pride. Arrangörerna har haft presskonferens och berättat vad som hittills är klart inför sommarens stora gayfest. Här följer lite av det som kommer att hända under veckan och vilka artister som är klara för Pride. Några av de artister som kommer till Pride är Samantha Fox, Alcazar, Buddaboys, Melody Club, A-Teens, Sanna Salomonsen, Kamera, Bobby, Fame Factory, Dub Sweden med flera.

Hemma bra – men borta bäst
QX har bott på hotell den senaste månaden och tipsar här om 10 hotell och vandrarhem som du kan bo på under Stockholm Pride. För både stora och små plånböcker.

Arg som ett bi
”Kallar man sig inte bi bara för att man inte riktigt vågar erkänna att man är homo?”. Fördomarna om bisexuella är många. Matti Ridenfeldt svarar på de vanligaste frågorna om bisexualitet.

Mr Gay Sweden 2003
Den 1 augusti 2003 koras Mr Gay Sweden 2003. Tävlingen hålls på Draken i Stockholm, där QX och Ulrich håller i de två festerna under Stockholm Pride. I Qx presenterar vi de 27 killar som är med och tävlar om titeln. Men bara 10 av dem som presenteras i tidningen går till final. Du har nu möjlighet att rösta på din favorit.

Tiina är mer än bara queer
Feminist, vänsterflata och operafjolla, förortskid och universitetslektor, kärnfamiljsmamma och queermorsa, bisexuell och monosexuell. Motsättningar och förutsättningar haglar och det är ingen tvekan om saken – Tiina Rosenberg är Queer. Cecilia Neant-Falk har träffat henne.

Dessutom:
Vad menas egentligen med att ett hotell är gayvänligt? Vi har försökt reda ut begreppet. Vi har sammanställt en lista över världens alla Pride-firanden i sommar. Och en lista på länder där homosexualitet fortfarande är kriminellt. Rickard Engfors har premiär för ny show i sommar. Och Andres är orolig att hans album ska floppa. Fyra gayställen visar upp sina sommardrinkar. Mats Strandberg kåserar om fördelar och nackdelar med att gayvärlden är så liten. Vi recenserar album av bland andra Annie Lennox, Bobby, Per Gessle och Beth. Och vi har sett filmer som Ken Park, Rodger Dodger och Vit oleander. Och läst böcker av Liza Marklund, Stephen King och Charlotte Vale Allen. Och så vimlar vi från Alcazars releasefest och Djurgårdsterrassens sommarfest.

Ha en skön sommar önskar vi på QX.

Nästa nummer av QX kommer ut den 23 juli.

Publicerad: 2003-06-18 08:00:00