Homohat

Polisen i Charlotte, North Carolina, varnade idag för en extrem högerkristen grupps planerade protester mot abortklinker, en MCC-kyrka och islamiska centra.
Gruppen OSA – Operation Save America – marknadsför sig med budskapen: Intolerant: Homosexuality is Sin, Islam is a Lie och Abortion is Murder (Intolerant: Homosexualitet är synd, Islam är en lögn, Abort är mord).
Enligt sajten 365gay.com räknar polisen med hundratals deltagare i protestaktionerna. Trots att gruppen uppger att den arbetar med icke-våld, så varnar polisen för att protesterna kan urarta i våldsamheter. De varnar till och med för att bomber kan läggas ut.

Enligt OSAs ledare Philip Benham skall protesterna riktas mot abortkliniker på måndag. På tisdag skall Metropolitan Community Church (MCC) attackeras. MCC är en kristen kyrka öppen för homo-, bi- och transpersoner. Fokus vid den aktionen kommer att riktas mot Högsta domstolens beslut att förklara Texas anti-sodomilagar som ogiltiga. Vid protester kommer nio likkistor att bäras vid protesten: en för varje domare som röstade för att avskaffa sodomilagarna.

http://www.365gay.com

Publicerad: 2003-07-11 17:27:29