Sportlördag

Det är Robins första VM och han är ende svensk som tävlar på 10 meter. När QX pratade med honom under torsdagen berättade han att varit i Barcelona hela veckan och tränat. Två pass om dagen.
– Men jag har legat i hårdträning i flera månader. Har tränat 30-35 timmar i veckan, berättar han.
Robin, som tog flera guldmedaljer i GayGames i Sydney i höstas, har en 6:e plast i EM som bästa merit. Och i lördagens final är målet att ta sig till semifinal.
– Vi är 38 killar som tävlar i kvalet. 18 går till semifinal och jag ska banne mig vara en av de 18, säger Robin som nominerades till Årets Homo på Gaygalan 2003.
När QX ringer sitter han och käkar middag i Barcelona med några vänner från Sandviken som kommit ner för att stötta honom i hans första VM. Av de 18 killarna som går till semifinal går sedan tolv av dem vidare till final.
– Om jag hoppar det bästa jag kan och de andra också hoppar bra så kan det bli tufft, men man vet aldrig. Jag är bäst på de svåra hoppen, men de obligatoriska hoppen är jag lite sämre på, säger Robin och tippar vilka tre killar som kommer att stå på pallen.
– Jag skulle gissa att det blir den regerande mästaren Tian Liang från Kina, silvermedaljören från förra VM Alexandre Despatie, Kanada och Hu Jia från Kina.
Arenan där VM avgörs är en storslagen sådan där man ser ut över hela Barcelona.
– Det är den bästa arenan jag tävlat på någonsin. Det är underbart att vara här.

Semifinalen och finalen i simhopp 10 m sänds live på SVT2.
Semifinal: 16.00
Final: 19.00

Publicerad: 2003-07-18 06:00:00