Stockholm Pride 2003

– Det känns som jag inte kan hålla mig ifrån ämnet kristendom och orättvisor. Särskilt när jag får chansen att visa bilder för min käraste publik, homo-publiken.
Det var när hon flyttade till Stockholm 1988 för att börja sin frilanskarriär på allvar som Elisabeth gick till QX föregångare Reporter och frågade om hon inte kunde fotografera för tidningen. Resten är, som man säger, historia. Samarbetet med QX har gett henne en chans att bejaka sin allra kreativaste sida, de kitchiga inslagen har blivit många och inspirationen från Annie Leibovitz är tydlig.
– Att få fria händer och föreslå tokiga idéer till de människor jag ska porträttera är en dröm för alla fotografer. De som blev intervjuade av QX var redan från början homovänliga och lite gränsöverskridande och vågade bjuda på sig själva.

Nu är det alltså 15 år sedan Elisabeth började fotografera för Reporter och fem år sedan hon ställde ut Eccehomo under Pridefestivalen. Är du nyfiken på hennes bilder genom åren är ”QX Celebrities” utställningen för dig. Den som hittar en favorit på utställningen kan glädja sig åt att fotografierna som ställs ut går att köpa och man har dessutom möjlighet att få dem signerade av Elisabeth Ohlson Wallin.
Några av de celebriteter på de 28 bilder som visas, förutom den på Rikard Wolff och den på Lotta Bromé och Carl-Jan Granqvist, är Anna Mannheimer, Alice Bah tillsammans med ett gäng sjömän, Efva Attling, Louise Boije af Gennäs, Alexandra Charles, Claire Wikholm, Buddaboys, Charlotte Permell, Alcazar och dragartisterna Missis Green, Ru Harriet och Babette.

Utställningen ”QX Celebrities”
visas i QX galleritält i PridePark, Tantolunden 30 juli – 3 augusti.

http://www.qx.se/guide/index.php

Publicerad: 2003-07-28 11:13:09