Danish Pride 2003

Fram till och med den 20 augusti pågår årets Copenhagen International Film Festival. Och i Pridetider har festivalen ett samarbete med Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival kring den israeliska filmen Yossi og Jagger om en kärleksrelation mellan två manliga officerare på en militärbas.
Filmen kommer sedan att ingå i CGLFF som hålls i oktober.
Ikväll torsdag blir det stor fest på Level då årets Mr Gay DK skall väljas. Sju kandidater presenteras på hemsidan för tävlingen. Efter valet blir det dans till 80- och 90-tals musik presenterat av DJ Nikolaj Vraa.
Hela Köpenhamn kommer koka av specialarrangemang på gaybarerna och gayklubbarna. Men det officiella Pride-programmet blir först på lördag.
Då startar firandet av homo, bi och trans-världen med en parad genom Köpenhamn. Samling vid Nørrebrohallen i stadsdelen Nørrebro. Och så vid 17.00 blir det fest på Rådhuspladsen, där tal hålls och artister uppträder.
På kvällen arrangeras en officiell fest på Øksnehallen, där huvudnumret blir Gloria Gaynor som sjunger klassiker som ”I Will Survive” och ”Never Can Say Goodbye”.
Biljetterna kostar 275 danska kronor och kan köpas via billetnet.dk. Festen arrangeras av Diamond Entertainment ”till fördel för” Danska Röda Korset….
På söndagen blir det så en gudstjänst i Christianskirken i Christanshavn.

På lördagskvällen blir det dessutom Female Pride Fest med Ballroom, GoGo dansare och brasiliansk samba. Gilland kommer från Spanien och DJ’s är Zebit och Lotte E.

I år arrangeras för första gången enligt amerikanskt och svenskt mönster en Shame-festival. SKAM heter den och har som tema Fuck Danish Pride. I Ørstedsparken intill gayområdet blir det utomhusfest. Bland arrangörerna syns sköna kulturföreningen Dunst, som gjorde en miniskandal i Stockholm då de rusade in på scen under WigStockholm mitt under Rickard Engfors uppträdande. I paraden genomförde de även en lång performance.
Dunst har på kvällen fest i Charlotte Amalies Bastion fram till 08.00 på morgonen. Räkna med galenskaper!

Danish Prides hemsida

http://www.qx.se/guide/

Källa: Se QX Guide för mer info

Publicerad: 2003-08-14 11:34:54