I en öppenhjärtig intervju på sajten Sentry.nu berättar Christer Lindarw om sin syn på att bli äldre i gayvärlden.
En värld han, likt i resten av samhället, uppfattar som åldersfixerad.
– Men jämför man en äldre generation bögar med en äldre generation straighta så har ju i alla fall bögarna större möjlighet att blanda in sig på de klubbar som finns, säger han i intervjun.
Även om han inte vill skriva under på att han tycker det är ångestfyllt att bli äldre, så märks det.
– Att du börjar få ont i ryggen, svårt att komma upp på morgonen, du är mer svårstartad, inte lika entusiastisk inför saker och ting, beskriver han några av ”ålderstecknen”.
Och på den positiva sidan nämner han att man ”kan ta det lite lugnare” och inte dras med i karriärhysterin.
Och mitt i samtalet protesterar han lite milt mot alla frågor om åldrande.
– Det känns lite på den här intervjun som om jag vore hundra år, jag är ju bara hälften så gammal!
Och visst är det så att Lindarw varken känns, ser ut eller beter sig som ens en 50-årig man. Förutom engagemanget med After Dark är det mode och läder som är hans stora passion.
– Jag tänker inte sätta mig ner och bli gubbe bara för att jag har en viss siffra på pappret. Sedan kan folk tycka att ”han borde inte ha så poppiga kläder på sig när han är femtio”, men det skiter jag i! Man ska skita i vad andra tycker och köra sitt race så länge man har kul!

Att Christer lever ensam är inget problem för honom, berättar han.
– Man behöver inte ha en livskamrat på det sättet. Man kan likaväl ha nära vänner. Jag skulle kunna tänka mig ett äldreboende ihop med kompisar jag gillar, säger han i intervjun och föreslår ett pensionärshem för bögar där man kan spela ”I Will Survive” så högt man vill.
– Och att det kommer en manlig strippa istället för en dragspelare, och det finns en porrfilmslokal istället för vävrum. Jag kan tänka mig att det är ganska tråkigt att hamna på ett pensionärshem som ensam bög. Så varför inte börja planera med några bögvänner och spara pengar till ett bra äldreboende i god tid?

Sentry.nu är en sajt med informationsmaterial om olika könssjukdomar som även har filmer och artiklar om samlevnadsfrågor för män som har sex med män. I höst kommer sajten visa ett specialproducerat GayTV-program. bakom Sentry.nu står Folkhälsoinstitutet.

http://www.sentry.nu/artikel.php?typ=1&id=35

Källa: Intrevjun med Christer Lindarw

Publicerad: 2003-08-22 19:01:36