Party

Den färg sprakande Miss Understood driver artistförmedlingen Screaming Queens. Gräddan av New Yorks dragshowartister finns i stallet, däribland ingår Joey Arias, Hedda Lettuce, Jackie Beat, Lady Bunny, HRH Princess Diandra mfl. Screaming Queens bokas för TV-events, företags fester, privata fester, andra glamourösa evenemang och gay festivaler. Själv jobbar Miss Understood flera nätter i veckan på olika krogar och klubbar som värdinna. Innan Sverige-visiten var hon i Kanada för en tv show.




Miss Understood på scenen

– På Gretas gjorde HRH Princess Diandra en Diana Ross-imitation som var spöklikt likt oginalet, så jag förstår hur hon lurat security på en Diana Ross-konsert en gång, berättar Jörgen> från Drag-gruppen Tranzmission.
– De trodde att det var divan själv som anlänt, underbart, berättar Jörgen vidare. Dagarna innan hon kom till Göteborg var hon i Costa Rica och körde en Donna Summer-grej och nationella tv ville göra en intervju, dom trodde hon var Donna Summer *asg*. Jag måste tillägga att jag inte träffat mer proffsiga människor i mitt liv. Inga nerver, så mycket improvisation och så mycket ödmjukhet, svårt att beskriva.




HRH Princess Diandra

Vi frågade vad Jörgen tyckte skillnaden var på svenska respektive amerikanska drugor?
– Inte någon större skillnad egentligen, förutom att vi kanske jobbar på scen med röda trådar och, som After Dark, kör en 20 -30 min show utan avbrott, medan dom kör ett performance på en låt, uppblandat med liveprat för att sedan köra nästa nummer osv. Mingel/värdinnejobben är ungefär samma som här, men jobbmöjligheterna är betydligt större i New York än i Sverige. I USA är ju inte heller drag nödvändigtvis att du skall klä dig som en kvinna och tas för en kvinna. I USA dras allt mer till sin spets, i New York behöver du inte vara vacker för att sticka ut och göra dig ett namn. Allt handlar om attityd och personlighet. I USA får man dessutom dricks av sina gäster, något som inte finns här, så skärpning svenskar *hint, hint *asg* – vi behöver dricks för att hålla oss roliga och färglada…




Kristian, Queer-Henkan och Jenny minglade

Tranzmission har sin fasta scen på Gretas och inför hösten har man ökat ensemblen från duo till kvartett. Jörgen jobbar, sedan mars i år, som ansvarig för events på Gretas och har en målsättning att ”öppna upp” Gretas scen för en så bred blandning som möjligt. Han är glad över att många duktiga dragshowartister gästat Göteborg. Lyriskt avslöjar Jörgen att han har många planer framöver bl.a. kommer Gretas att växa till dubbel storlek. Det kommer att bli en nattklubb i 2 våningar med större och bättre scen. De som känner Jörgen, men även ägarna Aslan och Willson behöver nog inte tvivla på att det är mycket på gång på Gretas i Götet.

http://www.screamingqueens.com

Publicerad: 2003-09-04 11:09:17