Mummel

I en interpellation till statsminister Göran Persson frågar Tobias Billström (m) om vilka åtgärder som kommer tas efter tillförordnade utrikesminister Jan O. Karlssons fadäs vid en SIDA-konferens.
I tidningen OmVärlden refereras ministerns presentation av den nya biståndspropositionen. Vid träffen fanns en RFSL-representant med, berättar tidningen. Och refererar vidare:
”Väl färdigpratad lutar sig ministern tillbaka och mumlar för sig själv att: ”nu får det väl vara slut på alla bögfrågor”. Han måste ha glömt att han hade en mikrofon fäst på kavajslaget, och hade nog ingen aning att han delade sina tankar med alla i tolkrummet.”

Jan O. Karlsson har tidigare uttalat sig på ett uppseendeväckande sätt. Han har talat om ”negrerna i Afrika” och kallat president Bush för en ”Texasgubbe”.
För Tobias Billström, medlem i riksdagens tvärpolitiska HBT-grupp, väcker den senaste fadäsen ont blod.
– Det är upprörande att den person som är ansvarig för vår utrikespolitik helt saknar omdöme. Jan O Karlssons nedsättande kommentarer om homosexuella gör honom direkt olämplig som statsråd. En framgångsrik antidiskrimineringspolitik bör börja i den egna farstun!
Att Karlsson blivit befordrad anser Billström vara ”omdömeslöst”.
– Statsministern måste nu förklara vad han skall göra för att stoppa pinsamheterna från statsrådet Karlsson. Jag har redan interpellerat Göran Persson i frågan och jag förväntar mig konkreta svar inom det snaraste, avslutar Tobias Billström sitt pressmeddelande med anledning av hans interpellation

Publicerad: 2003-09-24 16:07:45