Regnbågsfestivalen 2003

Dansk Afton
På tisdagen var det dansk afton på Club Indigo. Lokalen lystes upp av de danska färgerna i form av dukar och ballonger i rött och vitt. Det serverades smörrebröd med Hof och Gammeldansk till en rimlig peng. Några av mina danska vänner stod för underhållningen.




Först ut på scenen var Andy Johansen som presenterades på ett blygt men charmerande sätt av en bartender som nervöst erkände att han hade glömt bort Andys efternamn. Andys smäktande sång och fantastiska pianospel fick de flesta i en romantisk stämning.




Tusnelda Tusindfryd
En stund senare var det dags för Tusnelda Tusindfryd och hennes pianist Ole Knudsen att ta scenen i sin besittning. Ole gjorde entré i en färgstark kavaj och lade upp sina noter långsamt och ordentligt så att det blev riktigt komiskt. Tusnelda intog scenen med genuin dansk värme och elegans. Hon är en mycket rutinerad madame och inte en replik gick förlorad, trots att hon framförde alla sina lustifikationer på välklingande danska. En stor del av hennes show handlade om att åldras och ingen kan ana att denna eleganta kvinna har uppnått pensionsåldern. Hon berättade att det inte alls är svårt att bli äldre, det kommer helt naturligt. Det svåra är att inse att man inte är ung längre. Det insåg vi alla, tog några Gammeldansk till och glömde vår ålder för en stund. Efter en glad kväll med många smil trippade jag och övriga gäster hem, ganska runda under klackarna.




Edith backstage med Dennis Radoicic
Red Ribbon Night II
På onsdagen hade PG-Syd sin fantastiska Red Ribbon Night IIIndigo. Jag var där redan strax efter 20.00 i full krigsmålning, eftersom jag hade fått en VIP-inbjudan. Det bjöds på sött vin i mängd och en massa cocktailtilltugg. Det kändes som om alla var där. Runt 21-tiden öppnades hela Indigo upp och övrig publik strömmade till för att få sig en riktig partykväll. Det blev det verkligen, mycket tack vare mina väninnor från Göteborg i Tranzmission. De hysteriska flickorna Ruth Weybhull och Gitty la Belle tog GayMalmö med storm och många lokala drugor stod avundsjukt och tittade på. Tack älskade Malmö, sa flickorna i kör. Underbart, vilken publik, vilket mottagande! Vi kommer tillbaka och vilka söta killar det finns i denna stad, utbrast de innan de packade ihop för att med ilfart fara tillbaka till Götet.
Kvällens höjdpunkt var utan tvekan Fame Factory-stjärnan Dennis Radoicic som bjöd på fräcka låtar från sin kommande CD. Titta inte så mycket på mig utan dansa och ha skoj, det gillar jag, sa han på sitt varma och charmerande sätt. Det var svårt att lyda honom, så läcker som han är. Att han sedan kommer från Kristianstad som jag gör, gör ju inte saken sämre. Det var en oförglömlig kväll där överskottet gick till Per-Olof Perssons minnesfond för hiv-positiva.

Ediths minglande




Edith med Eric och Conny




Edith med en hel hög av fans




Edith med med Adam och Kimberly




Edith med Klas




Edith med Magnus och Peter




Edith med Sean




Edith med Tranzmission




Gitty och Ruthan på scen




Gitty varvar upp med Thomas




Edith med RedRibbonNight-arrangörerna Cral-Peter och Jens-Peter




Mats och Ruthan




Blomsterbelönade Tranzmission

http://edith.just.nu

Källa: Edith Crepps hemsida

Publicerad: 2003-10-04 14:15:26