Nycirkus

Den förre balettchefen för Skånes Dansteater, Patrick King och hans pojkvän sedan 14 år, Johan Silverhult King pryder omslaget på senaste the Advocate. Eller snarare omslagen! För vill man verkligen gotta sig i de två stiliga männen finns två omslag att välja mellan: ett där de kysser varandra och ett där de står tätt tillsammans.
Patrick och Johan uppmärksammas inte bara för utseendet eller att de är gifta sedan sex år – det är först och främst deras medverkan i nycirkusen Cirque du Soleils erotiskt laddade föreställning Zumanity som gett dem den hedervärda uppmärksamheten. Zumanity spelas just nu i Las Vegas.
Två gånger per kväll genomför de sitt nummer där de iklädda endast kalsonger dansar, kramas och kysser varandra – till den amerikanske publikens fascination. Deras inslag i den 150 miljoner kronor dyra uppsättningen beskrivs som central. Till the Advocate säger Patrick:
– Vi har aldrig uppfattat detta som en gaydans.
Johan lägger till:
– Vi ser det bara som en relation. Det är en mänsklig berättelse, oberoende om det handlar om män eller kvinnor eller en man och en kvinna.

Se utdrag ur föreställningen via denna länk. Gå till våning fem

http://www.advocate.com/html/stories/902/902_zumanity.asp

Publicerad: 2003-11-05 17:44:03