Party

De band som spelar denna gång är Chick Habit, REVL9N samt Norges största queerband X.Lover som består av Jim Dim, M, Thea samt Violet Heart.

Gruppen släppte nyligen debutsingeln ”Kick It” (Sound Pollution Distribution) här i Sverige och i en intervju för den svenska musiktidningen Zero Magazine beskriver de sin musik som: ”Electrojunk, sofistikerad Trash, beats, noise & crash”.

Hemma i Norge är de redan ett stort namn på Queerscenen, och de har tidigare gjort flera spelningar här i Sverige och när fick frågan av Zero Magazine vad de tycker är den största skillnaden mellan den norska och svenska queerscenen blev svaret följande: ” I Norge är det en extrovert klick människor och i Sverige verkar det vara mer en blandning av homo, bi, straight som inte är lika extrem på gott och ont”.

De som har Combustion är Helena och Katja och ställde fyra frågor till dem inför helgens fest.

Vilka kriterier går ni efter när ni bokar band?
Katja: Vi söker ständigt efter ny musik, och försöker ligga steget före genom att ha band som ännu inte slagit igenom. Vi är ju båda DJs och då vill man ju ständigt hitta något nytt. Och sen ska det va band vi själva tror på och vill puscha för.

Vad sysslade ni med innan ni drog i gång Combustion?
Helena: Jag har sysslat med lite av varje och flackat runt i Europa, men nu äntligen hittat en anledning att stanna på ett ställe, och den anledningen är Combustion.
Katja: Jag är egen företagare och jobbar med foto video/grafiskdesign/videoredigering m.m, jag har även gjort grafik till arrangemang som Rockbjörnen, Rhapsody In Rock, Chess m.m. och ägnar mig nu helhjärtat åt klubben. Vi har båda har heltidsjobb för att kunna fortsätta arbetet med klubben men har som mål att kunna arbeta med klubben som ett heltidsarbete.

Tidigare fanns det Slick att gå till när ni inte körde, men eftersom de lagt ner nu undrar jag vilka klubbar ni skulle rekommendera till queerpubliken när ni inte har ett evenemang?
Katja Vi skulle rekommendera de ställen vi brukar gå till som t.ex. Tech-Noir, Grottan och Debaser.

När kommer nästa Combustion bli och vilka band kommer ni ha då?
Katja: Nästa gång efter nu på lördag blir den 12 december och då kommer vi ha Alice In Videoland, Kitty And The K och Emmon.

http://medlem.spray.se/combustionlive/8nov.htm

Publicerad: 2003-11-06 21:21:42