Absolut konst

Absolut Vodkas flirt med gayvärlden fortsätter i oförminskad styrka. Sedan 80-talets pionjärartade satsning på gaypubliken som en av sina målgrupper för den amerikanska lanseringen har Absolut Vodka behållt sin koppling .
När gaytidningen The Advocate fyllde 25 år, lät Absolut 25 konstnärer hylla tidningen med varsin bild – självklart innehållande den svenska vodkan.
På svenska marknaden fanns Aboslut med såväl under Stockholm EuroPride 1998, då man betalade för Efva Attlings DogTag som i samband med lanseringen av tidningen Straight.
Absolut Vodka har på senare år synts såväl i Pride-sammanhang som i samband med bland annat Torget och Djurgårdsterrassen där man i somras byggde en extra bar.
I somras var det Absolut Vodka i USA som flög över regnbågsflaggans skapare Gilbert Baker och visade upp hans originalflagga med åtta färger i Pride-Paraden.
För att bara nämna några av alla de arrangemang med gayanknytning där Absolut deltagit.




Och nu går man vidare i hemlandet och förgyller gayhösten:
Sex konstnärer och kreatörer har getts fria händer att tolka de sex färgerna i regnbågsflaggan.
Martin Bergström-Berlin har fått den röda färgen på sitt bord. Färgen som symboliserar ”livet”.
Jean Skarstedt har fått ”Healing” – orange.
Kajsa Åman tar ”Solen”, den gula färgen till sin hjälp.
Elisabeth Ohlson-Wallin har arbetat på tema grön – ”Naturen”.
Andreas Martin-Löf gör ”Harmoni” – den blåa färgen.
Gerhard Blum har tagit hjälp av ”Själen” – lila.




De sex bilderna visas på Teatergrillen i Stockholm från den 12 – 22 november, därefter åker den vidare ut i gay-Sverige: den 29 november kan man se den på Klubb Wonk i Malmö och den 6 december på Cockpit i Göteborg.
Projektet har haft Regnbågsrummets Jonas Andersson som curator och projektledare och ingår i Absolut Vodkas ”Absolut Costume”-arrangemang.




Elisabeth Ohlson-Wallins tolkning av grön

Publicerad: 2003-11-11 20:00:00