Shame 2003

Själva festivalfoajén är belägen på våning tre, och förutom infocentret där man kan köpa festivalarmbandet för 100 kronor som ger en tillträde till alla evenemang bortsett från den avslutande festen, kommer man ha både ett café och utställningar där.

I det digra festivalprogrammet hittar vi bl.a. en sexfilmsfestival där man förutom Bruce De La Bruce Skin Flick som vi skrivit om tidigare, kommer att visa filmerna Desperatly Seeking Seeka, Bend Over Boyfriend, Afterschool Special, HotMen CoolBoyz, Linda/Les And Annie, Arcade Trade samt Best And Behind Of Ingrid Swede.
Det kommer även i samband med detta hållas en debatt på temat vad som är bra sexfilm, med Tasso Stafilidis som moderator och en panel bestående av Ingrid Swede porrproducent, Jakob Abrahamsson filmdistributör och skribent, Helene Delilah från flatklubben Lash, Jonas Well från Statens biografbyrå, författaren Ana Valdés, Henrik Tornberg chefredaktör och ansvarig utgivare för Sylvester och journalisten samt sexperten Petra Hansson.

Andra intressanta saker i programmet är en workshop ledd av den spanska queerfeministiska aktivistgruppen Grupo De Trabajo Queer som kommer att handla om strategier för underminering och överträdelse av gränserna runt nationalitet, sexualitet, kropp och genus. Och ett gästspel av den amerikanska Intersexaktivistgruppen Bodies Like Ours, vars ordförande Betsy Driver kommer att berätta om arbetet med att stoppa onödiga kirurgiska ingrepp på barn med atypiska kön och intersexuella.

Och vi hittar även en debatt om sexköpslagen som kommer att ledas av författaren och sexualupplysaren Erik Centerwall.

Under dagen kommer bokförlaget Alela/Modernista, tidningarna Bang och ETC, bokhandeln Info, klädaffären Fienden, sexshopen Miraspice, DVD shoppen SUB DVD skivaffären Subliminal Sounds även att finnas på plats för försäljning av sina varor.

Och den nystartade Riksorganisationen för sex och erotikarbetare: Rosea kommer även de att befinna sig på plats för att informera om sin verksamhet, samma sak gäller för Syndikalisternas lokala samorganisation i Stockholm som kommer att informera om sin fackliga verksamhet.

Efter en hel dag på kulturhuset är det dags att på kvällen bege sig till Podion för den avslutande elektrofestivalen som gästas exklusivt av den amerikanska gruppen Gravy Train vilka är ett av de hetaste namnen på dagens Electroscen.
Bandet som kommer från San Francisco, släppte tidigare i år albumet Hello Doctor och har beskrivits som en rasande homosexuell dansmaskin med perversa barnkammarramsor ackompanjerade av Hammondorgel och Gary Glitter-inspirerade handklappningar”.

Förutom Gravy Train!!!! spelar även den norsksvenska duon Fox N Wolf, vilka är aktuella med trespårs EPn Youth Alcoholic, och norska snuskElectrobandet Oslo Athletico.

DJ: s för kvällen är Fil OK från Londonklubben Nag Nag Nag som av flera ledande brittiska tidningar har utnämnts som den ledande klubben på den nya Electroscen som växt fram på senare tid, och Lucy Ray som är en av de främsta DJna på den norska Electroscenen.

Biljetterna till den festen kostar 100:- om man köpt armband. 150:- om man intwe har armband.
Biljetter till festen köper man antingen på Lava inne på Kulturhuset eller på Café Copacabana på Horntulls Strand 13 (T-bana Hornstull), och festen pågår mellan 22-03.
Och arrangörerna påpekar att det endast är förköp senast nu på fredag som gäller – inga biljetter säljs i dörren alltså och inte på lördagen. Förköp på Café Copacabana och LAVA/Kulturhuset.

För uppdaterad info, kontakt och diskussion besök Shame-klubben på Qruiser

http://www.shame.nu

Källa: Shame 2003

Publicerad: 2003-11-19 17:52:11