Homohat

Efter en tids tystnad har nu påsen knutits kring den antihomosexuella attacken mot Pride-paraden i somras.
I tisdags häktades NDU-ordföranden Marc Abramsson för misstanke om våldsamt upplopp och grov misshandel.
NDU är den nationalistiska partiet nationaldemokraternas ungdomsförbund. Partiet är representerat i ett antal svenska kommuner och arbetar, liksom sverigedemokraterna på att förmedla en respektabel profil.
Abramssons häktningsframställan har enligt sajten skrivits av Kammaråklagare Karin Engberg. Hon skriver enligt sajten Expo.se att attacken mot Pride-paraden gjorts i samråd med flera personer.
Efter TV-programmet Efterlyst igår, då bilder på tre misstänkta för attacken, har tips strömmat in till polisen. Bland dem som namngivits av flera tipsare finns en 16-åring från Karlstad och en 21-åring, aktiv i den nazistiska grupperingen kring Info-14.
Abramsson sitter häktat tills åtal har väckts. Han riskerar mångårigt fängelsestraff.

På Nationaldemokraternas hemsida kommenteras idag häktningen som ett ”rättsövergrepp”. Den attackerade Facundo Unia beskrivs väga ”omkring 100 kilo” och vara den som går till angrepp mot en ”pojke” från NDU på ”omkring 60 kilo”. Beskrivningen av Facundo Unias kroppsliga storlek kanske kan anses snäppet överdriven. Partiet ser sig dock som ”förtryckt” och förklarar häktningen av Abramsson som ett resultat av ett samspel mellan ”homolobbyn”, ”extremvänsterns” och ”hämndlystna journalister”.

http://www.expo.se/

Källa: Expo

Publicerad: 2003-11-21 23:33:21