Towe Jaarnek, främst känd för sin andraplats i Melodifestivalen 1991 med Ett liv med dig och More Than a Game-duetten med Peter Jöback till Fotbolls-EM 1992, gör årets Stockholm Pride-låt. QX ringde upp.

Hur kommer det här sig?
– Jag sjöng ju Ett liv med dig under förra årets Pride, och det var helt fantastiskt. Nu har jag jobbat med ett nytt album som ska släppas i höst och inför det arbetet spelade Peter Swartling upp en låt som heter Pride som jag gillade och kände ”wow, den här skulle verkligen passa för just Pride!” Så vi spelade in den och spelade upp den för Stockholm Pride och sen var saken klar. Det känns jättekul!

Vad är ”Pride” för låt?
– Den är naturligtvis i uptempo…väldigt mycket energi, och jag kände direkt att man vill sjunga med i den. Den är enkel att dras med i, och har en kraft, man får en samhörighetskänsla som speglar årets tema ”starkare tillsammans” väl.

Vad har du för koppling till HBTQ+communityt?
– Jag har otroligt många vänner och kollegor inom communityt. Man är så stolt över alla olika resor de gjort. Pride har ju vuxit till ett så stort community och Stockholm Pride är ett fantastiskt stort firande av kärlek.

Du uppträdde under Mello/Eurosvisionkvällen i fjol med nämnda ”Ett liv med dig”, hur var det?
– Precis som de två tidigare gångerna som jag gästat Pride så var det oerhört positivt och så mycket kärlek både bland de som som jobbar och de som står framför scenen. Jag är så tacksam över att få återvända.

Vad ser du mest fram emot under årets festival?
– Den 31 juli då vi spelar låten på Pride för första gången. Jag har med min vän Kajsa Borg, och mina fantastiska barn som körar, Jonathan och Jennifer Jaarnek. De är båda två inom musikbranschen och Jonathan är i sommar ute med Darin och Jennifer är ute med Alcazar och LaGaylia.  Och idag fyller jag år så vi ska sammanstråla i kväll. Det kommer att bli en fantastisk start på detta äventyr.

Pride med Towe Jaarnek släpps i natt.