Ryktet att Häcktet ska stänga har florerat ett tag i Stockholms gaynatt. Och nu är det klart. Den 30:e januari blir sista kvällen på Gamla Bysis på Hornsgatan i Stockholm. Sedan tar tjejerna sitt pick och pack och flyttar till Nytorget 6 på söder.
– Det ska bli jättekul, säger Lotta Nordlander som drivit Häcktet sedan starten. Jag och Jeanette ska tillsammans med våra respektive, Anna och Åsa, öppna en restaurang och bar på Nytorget på söder i början av februari.
Restaurangen på Nytorget 6 ska ta 120 personer och ha öppet sju dagar i veckan, men till skillnad från Häcktet kommer det inte att finnas något dansgolv på det nya stället som ännu inte har något namn.
– Det blir ett nytt moget koncept där vi kommer att koncentrera oss på stämningen, säger Lotta. Den ska vara lika hjärtlig och bra som den alltid varit på Häcktet.
Stadsdelen kring Nytorget har aldrig haft något gayställe. Man får gå tillbaka till 60-talet då RFSL hade sin lokaler i den här delen av stan för att hitta någon gayrelaterad lokal. Förra året var visserligen Torget på gång att öppna ett gaycafé i den här stadsdelen, men planerna ställdes in.
– Det här känns verkligen superkul, säger Lotta. Och vi hoppas kunna öppna redan i början av februari.
Något avskedspartaj på Häcktet är inte planerat, berättar Lotta.
– Vi kommer istället att fira på det nya stället.

Publicerad: 2004-01-07 11:44:33