OS

-Jag tränar två gånger om dagen hela året, bortsett från lite ledigt i slutet på sommaren och kring jul, säger Anders Wold till dagbladet.no.

Favoritdistansen är 200 meter bröst. Anders har ett personbästa på 2.17. För att kvalificera sig till OS måste han nå ner till 2.15. Fram till i sommar skall Anders satsa allt han har på simmning. Det ställer stora krav på livsstil och fokuseringsförmåga. Han tillbringar i genomsnitt 180 dagar utomlands. Hemma i Oslo tränar han sex av veckans sju dagar. Två pass i simmhallen, och ett pass styrka, gymnastik eller medicinboll. Samtidigt studerar han på Idrottshögskolan.

-Det blir på ett sätt en livstil och ett jobb. Du lägger upp dagen och livet på så sätt att du skall göra bra ifrån dig på träningen. Sömn och mat är också viktigt för att återhämta dig när du tränar så mycket, säger Wold.




I uppväxten i Orkanger i Norge spelade han fotboll, åkte längdskidor, hoppade backhoppning, och tränade friidrott förutom simmningen. Det är han
övertygad om att han tjänat på.

– Det är otroligt viktigt med allsidighet när du är ung. All träning är bra träning, om man frågar mig.




Och när han kvalificerar sig till säsongens huvudmål i Aten, är målet klart:
– Kommer jag till OS vill jag gärna göra bra ifrån mig. En semifinalplats är bra. Då skulle jag vara vansinnigt nöjd, säger Wold.

http://www.johnandresen.com

Källa: Se John Andresens alla bilder

Publicerad: 2004-02-04 12:35:51