Namninsamling

Efter att en protestkampanj mot ett könsneutralt äktenskap, med nära 30 000 mail som sänts till riksdagsmän startar nu den svenska gayrörelsen en motkampanj.
Den politiska gayrörelsen uppfattar att de omfattande protesterna mot det könsneutrala äktenskapet gjort att politiker nu börjat tveka.
Vid Regnbågsmässan i januari påbörjades en namninsamling till stöd för att förslaget till ett könsneutralt äktenskap antas i riksdagen.
Vid QX GayGala tog fotografen Elisabeth Ohlson-Wallin upp tråden då hon var med att dela ut priset till Årets Homo. Vid galan gick namninsamlingslistor runt bland borden.
RFSL har nu satt upp en kampanjsajt där du kan ge stöd till kravet.
Just nu pågår i riksdagen en debatt om äktenskapslagstiftningen. Inom kort kommer lagutskottet att ta ställning till om även samkönade par ska kunna ingå äktenskap. Äktenskapet är den enda samlevnadsform som har en absolut juridisk giltighet i alla världens länder och ingen vuxen människa bör utestängas från möjligheten att ingå äktenskap.

Ge Ditt stöd till förmån för en könsneutral äktenskapslagstiftning!

Äktenskapsfrågan har blivit het även i USA, där frågan om det lagliga i att förbjuda samkönade par att ingå borgerliga äktenskap diskuteras. Senast genomfördes i San Francisco en massvigsel av över 1000 samkönade par med stöd av nye borgmästaren Gavin Newsom. Målet är att pröva delstaten Kaliforniens antidiskrimineringslag.

http://app.rfsl.se/aktion/

Källa: RFSL-kampanjen

Publicerad: 2004-02-17 16:49:36