QX mars 2004

Här följer lite ur innehållet av QX mars 2004.

Visst bor det en Grynet i Elin Ek
Årets hetero blev Grynet. På QX Gaygala fick hon ta emot priset av fjolårets segrare Thomas Bodström. QX tog en lunch med Elin Ek för att få reda på vem det är som döljer sig bakom det högljudda rosa yrvädret vars språk får småbarnsföräldrar att göra anmälan till granskningsnämnden.

Feministbögarna
QX har träffat Are Nilsson, 22 år, som startat gruppen Feministkillar på qruiser och som tycker att det är dags att bögar börjar inse att feminismen är en lika brännhet fråga för dom som för alla andra.

Svenska Fab 5
Fab 5 på svenska – går det? QX har träffat de fem svenska stylingbögarna Jörgen Wahlgren, Peter Moltin, Lars-Fredrik Svedberg, Patric Barthel och Stefan Nilsson som i alla fall tänker göra sitt bästa för att ge sina amerikanska kollegor en match.




Patric, Peter, Jörgen, Stefan och Lars-Fredrik är svenska Fab 5.

Golden Ladies
Vissa av oss, faktiskt de flesta, går med stormsteg mot en åldersgräns som nyss kändes väldigt avlägsen, golden ladies-åldern. QX har träffat Club Golden Ladies.

QX schlagerpanel testar melodifestivalspelet
Det har kommit ut ett nytt spel på marknaden – ”Melodifesival”. Vi samlade fyra musikproffs, Fredrik Kempe, Mathias Holmgren, Dajana Lööf och Kim Kärnfalk för att testa deras kunskaper i musik och för att få deras omdömen om spelet är en flipp eller en flopp.

Kapstaden
På bara några år har Kapstaden blivit Afrikas San Francisco. Bögar från hela världen vallfärdar dit för att festa, sola eller bosätta sig. QX har varit där.

Allt fler bli queer
Plötsligt verkar det dyka upp queercaféer, queerklubbar och allt annat queer nästan överallt. Att vara queer är inte som att vara gay. Men vad menas egentligen med queer i Stockholm idag. QX har guiden för dig som vill hänga med i det alternativa eller kanske bara vill dricka en queer latte.

Dessutom
Vimmel från Gaygalan 2004, från öppningen av gayrestaurangen Roxy och Alla hjärtans dag-firande på Wonderbar. Vi tipsar om nya gaytsället Tre Kungar. Recenserar skivor som Scissor Sisters, Norah Jones och Fame Acadamy-vinnaren Alex Parks. Och vi har varit på bio och sett Julia Roberts nya film Mona Lisas leende. Plus en massa andra saker.

Publicerad: 2004-02-25 05:00:00